Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies

Reka osti Moskovan lähettyvillä toimivan kaapelitehtaan

(Compiler News - 3.3.2006) Reka Kaapeli on allekirjoittanut sopimuksen Venäjän Poldolskissa sijaitsevan kaapelitehtaan ostamisesta. Investoinnin tavoitteena on kasvattaa Rekan osuutta Venäjän kaapelimarkkinoilla. Myyjänä on Venäjän kaapeli-instituutin tytäryhtiön VNIIKP:n kauppahuone.

Reka Kaapeli on ainoa täyden tuotevalikoiman tarjoava ulkomainen kaapelivalmistaja Venäjällä. Yhtiö aikoo investoida Moskovan lähettyvillä sijaitsevan kaapelitehtaan tuotantotoimintaan ensi vaiheessa 10 miljoonaa euroa. Lisäksi yhtiö yhdistää tehtaaseen nykyiset kaapelitoimintansa Pietarista, Moskovasta ja Viipurista. Länsimaalaistyyppisten kaapeleiden tuotanto käynnistyy tehtaalla kesällä 2006.

”Olemme hankkineet teknistä osaamista, kokemusta ja tietotaitoa Venäjällä jo viiden vuoden ajan ja nyt monistamme konseptimme paikallisten asiakkaiden tarpeisiin”, kertoo Reka Kaapelin toimitusjohtaja Vesa Siitari.

Rekalla uusi tyräyhtiö myös Virossa

Reka Kaapeli on äskettäin perustanut tytäryrityksen Tallinnaan. Aluksi myyntikonttorina toimiva Reka Cables Baltic OÜ on jo aloittanut toimintansa nopeasti Baltian kasvavilla sähkötarvikemarkkinoilla.

Baltian maiden ja Venäjän markkinoiden osuus Reka Kaapelin myynnistä on vajaa 10 prosenttia, mutta näiden markkinoiden kasvuvauhti on selvästi kovempi kuin Pohjoismaissa. Baltiassa kysyntää lisäävät merkittävät siirto- ja jakeluverkkoinvestoinnit. Myös Venäjällä markkinoita kasvattavat jatkossa sähkönsiirtoverkon modernisointitarpeet. Lisäksi Reka on Venäjällä mukana korkeaa laatutasoa edellyttävien länsimaisten teollisuusyritysten investointihankkeissa.

Reka Kaapeli kuuluu suomalaiseen Reka-teollisuuskonserniin, joka toimii kaapeli- ja kumiteollisuudessa sekä omistaa ja jalostaa kiinteistöjä. Reka Kaapeli on merkittävin konsernin tytäryhtiöistä. Sen osuus kokonaisliikevaihdosta on 70 prosenttia.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.