Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
Dynean yhteisyritys perustaa tuotantolaitoksen Moskovan lääniin

(Compiler New - 1.2.2006) Dynea Oy ja sen venäläinen yhteistyritys ZAO MetaDynea sekä venäläinen JSC Karbolit rakentavat yhdessä huippuajanmukaisen hartsitehtaan Orekhovo-Zuevoon Moskovan läänissä. Toiminta tapahtuu joulukuussa perustetun uuden yhtiön, OOO Karbodinin puitteissa. Tehdas tulee Karbolitin nykyisen tuotantolaitoksen yhteyteen.

Karbodinin laskettu tuotantokapasiteetti on 400 000 tonnia hartsia vuodessa. Formaliinia tuottavan yksikön kapasiteetiksi tulee 200 000 tonnia. Karbodinin valmisteita tarvitaan muun muassa rakennustarviketuotannossa eristeeksi ja kyllästysaineeksi.

Uuden yhtiön ja tuotantolaitoksen investointisumma on 20 miljoonaa euroa. Tehtaan toiminta alkaa vielä tänä vuonna ja se on täydessä tuotannossa vuonna 2007. Karbodinin liikevaihdon odotetaan nousevan 100 miljoonaan euroon vuonna 2010.

Karbodin hyödyntää Dynean johtavaa teknologiaa valmistusprosesseissaan. Tuotteet markkinoidaan maailmanlaajuisesti tunnetulla Prefere-tavaramerkillä, joka täyttää eurooppalaiset laatu-, turvallisuus- ja ympäristövaatimukset.

Uusi yhteishanke laajentaa oleellisesti Dynean Venäjän-toimintaa, joka tähän asti on rajoittunut yhteisyritys MetaDynean Uralin aluetta palvelevaan tuotantoon.

MetaDynean omistavat Dynea Oy ja venäläinen JSC Metafrax. Vuonna 2004 perustetulla MetaDynealla on moderni hartsitehdas Permin Gubakhassa. Tuotantolaitoksen nykyinen valmistuslinja tuottaa 180 000 tonnia aminohartsia vuodessa ja piakkoin valmistuu uusi linja, jonka kapasiteetti on 40 000 tonnia.

Dynea-konsernilla on yli 50 tuotantolaitosta 25:ssä maassa. Sen vuosiliikevaihto on 1,1 miljardia euroa. Dynean palveluksessa on noin 2 900 työntekijää.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.