Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
Metsä Tissue yrityskaupalla markkinajohtajaksi keskisessä Itä-Euroopassa

(Compiler News - 1.2.2006) Metsäliitto-konserniin kuuluva Metsä Tissue on sopinut ostavansa Tento-yhtiön, joka on johtava pehmopaperin toimittaja Slovakiassa ja naapurimaassa Tshekissä.

Tenton päätuotteet ovat wc-paperi, talouspyyhkeet ja nenäliinat. Yhtiön pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Zilinassa, Pohjois-Slovakiassa. Sen liikevaihto on 90 miljoonaa euroa ja työntekijöitä sillä on 600 henkilöä.

Kilpailuviranomaisten hyväksyttyä kaupan Tenton nykyinen omistaja ja toimitusjohtaja Jozef Antosik saa omistukseensa 15 prosenttia Metsä Tissuen osakkeista ja hänestä tulee yhtiön toiseksi suurin omistaja Metsäliiton jälkeen. Antosik saa myös paikan Metsä Tissuen hallituksessa.

”Olen iloinen, että voin tarjota Metsä Tissuelle 25 vuoden kokemukseni pehmopaperimarkkinoista ja olla mukana kehittämässä yritystä Euroopan nopeasti muuttuvilla pehmopaperimarkkinoilla”, Jozef Antosik kommentoi.

Antosik on tyytyväinen Tenton hyvään kehitykseen viimeisten viiden vuoden aikana. Yhtiö on pystynyt parantamaan tehokuutta ja laatua huomattavassa määrin. Tento onkin jo yksi johtavista pehmopaperin toimittajista koko keskisessä Itä-Euroopassa.

Markkina-alueella on noin 150 miljoonaa kuluttajaa, jotka käyttävät 700 000 tonnia pehmopaperia vuodessa. Vuosikulutus on 3-7 kiloa henkilöä kohden ja elintason nousun ansiota se kasvaa 5-10 prosenttia vuodessa, mikä on selvästi nopeampi kehitys kuin Länsi-Euroopassa.

Metsä Tissuella on jo entuudestaan tuotantotoimintaa ulkomailla, Ruotsissa ja Puolassa. Yhtiön liikevaihto on lähes 700 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on 3 000 henkilöä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.