Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
Stockmann palauttaa Venäjän Zara-liiketoimintansa espanjalaiselle päämiehelle

(Compiler News - 31.1.2006) Stockmann myy Zara-vaateketjun liiketoimintaa harjoittavan tytäryhtiönsä ZAO Stockmann-Krasnoselskajan koko osakekannan Zara-brandin omistavalle espanjalaiselle Inditexille. Stockmann aikoo järjestelyn jälkeen keskittyä entistä tehokkaammin oman liiketoimintansa nopeaan laajentamiseen Venäjällä. Sopimuksella ei ole merkitystä Stockmannin harjoittamaan Zara-franchisingliiketoimíntaan Suomessa.

Venäjän vähittäiskauppa-alan nopean kasvun ja muutoksen takia Inditex ja Stockmann päättivät yhteisymmärryksessä purkaa aiemman sopimusjärjestelyn ja keskittyä omien liiketoimintojensa laajentamiseen paikallisilla markkinoilla.

Lopullinen kauppasopimus, jonka voimaatulo edellyttää Venäjän antimonopolikomitean lupaa, on tarkoitus tehdä viimeistään ensi toukokuun viimeisenä päivänä. Kauppahinta on 41.5 miljoonaa euroa, joka sisältää yhtiön velat.

Kaupasta syntyvä myyntivoitto parantaa tuntuvasti Stockmann-konsernin vuoden 2006 tulosta.

Stockmann ja Inditex solmivat vuonna 2002 sopimuksen, jolla Stockmann sai vuoteen 2010 saakka franchisingoikeudet Zara-tuotemerkin liiketoimintaan Venäjällä. Stockmann on tämän jälkeen nopeassa tahdissa avannut Moskovassa Zara-myymälöitä, joiden toiminta on käynnistynyt hyvin.

Liiketoiminta käsittää tällä hetkellä kuusi Zara-myymälää, jotka kaikki sijaitsevat Moskovassa. Myymälöiden myynti oli viime vuonna noin 46 miljoonan euron suuruinen.

Stockmann allekirjoitti niinikään tiistaina sopimuksen Ikean kanssa. Stockmann vuokraa Kaakkois-Moskovassa rakenteilla olevasta Mega III -kauppakeskuksesta tilat neljännelle täysimittaiselle Moskovan tavaratalolleen. Tilojen odotetaan valmistuvan vuodenvaihteen 2005-2007 tienoilla. Stockmannin kokonaisinvestointi kohteeseen, kaikki vuokrattavat tilat huomioon ottaen on noin 16 miljoonaa euroa.

Stocmannilla on Zara-kaupan jälkeen Venäjällä kolme tavarataloa, kolme erikoismyymälää, seitsemän Seppälän myymälää ja neljä tanskalaisen Bestseller-yhtiön franchisingmyymälää.

Stockmannin suurin Venäjällä vireillä oleva yksittäinen hanke on noin 50 000 neliömetrin tavaratalo-kauppakeskus Pietarin ydinkeskustassa. Sen on määrä valmistua joulumarkkinoille vuonna 2008. Myös Stockmannin etäkauppaa harjoittavan tytäryhtiön Hobby Hallin on tarkoitus aloittaa toiminta Venäjällä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.