Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
Fortum kasvatti omistustaan ja vetää kaukolämpöyhtiönsä Varsovan pörssistä

(Compiler News - 28.1.2006) Fortum on kasvattanut omistusosuutensa Fortum Wroclaw -kaukolämpöyhtiössä yli 90 prosenttiin. Fortum hankki aiemmin kahdella viime vuonna tehdyllä osakekaupalla itselleen 53,7 prosentin osuuden silloisesta MPEC Wroclaw -yhtiöstä.

Forum osti viime vuonna Wroclawin kaupungilta sen omistamat etuoikeutetut ja tavalliset osakkeet. Samalla Fortum teki julkisen ostotarjouksen myös kaikille kaukolämpöyhtiön vähemmistöosakkaille. Osakekaupassa Wroclawin kaupungin neuvonantajana toimi itävaltalainen Raiffeisen Investment AG.

Fortum maksoi Wroclawin kaupungin osakkeista noin 70,5 miljoonaa euroa. Lisäksi vähemmistöomistajille tehdyn ostotarjouksen kokonaisarvo oli 46,7 miljoonaa euroa.

Vähemmistöosakkaista lähes kaikki hyväksyivät tammikuun 24.päivä umpeutuneen ostotarjouksen. Fortumin omistamien Fortum Wroclaw S.A.;n osakkeiden määrä on nyt yhteensä 45 617 912 kappaletta, jotka edustavat noin 90,2 prosenttia yhtiön osakekannasta ja noin 94,4 prosenttia sen äänivallasta. Vapaiden osakkeiden määrän supistuttua pieneksi Fortum aikoo poistaa yhtiön Varsovan pörssistä.

MPEC Wroclawin liikevaihto oli vuonna 2004 noin 70 miljoonaa euroa ja vuotuinen lämmön myynti 2 100 gigawattituntia. Henkilöstöä yhtiössä on 260. Wroclaw on Puolan neljänneksi suurin kaupunki.

Fortumilla on Puolassa kaikkinaan kolme lämpöyhtiötä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto on reilut 110 miljoonaa euroa. Yhtiöiden lämmön myynti on noin 3 400 gigawattituntia vuodessa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.