Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
Virolaisvarustamo aloittaa laivaliikenteen Sillamäen ja Kotkan välillä

Compiler News - 13.1.2006) Saaremaa Laevakompanii sekä Kotkan ja Sillamäen satamayhtiöt ovat sopineet uuden laivalinjan avaamisesta. Autolautta Vironia aloittaa liikenteen Kotkan kantasatamasta Narvan tuntumassa sijaitsevalle Sillamäelle, jonka satama avattiin lokakuussa.

Avausmatka ja samalla tekninen koematka Sillamäeltä Kotkaan tehdään helmikuun 17. päivä, minkä jälkeen yleinen liikenne tullaan aloittamaan mahdollisimman pian. Vironian on tarkoitus ajaa reittiä kuutena päivänä viikossa. Vajaan 170 kilometrin merimatka taittuu siltä kuudessa tunnissa.

Alkuvaiheessa linjan markkinointi painottuu rahtiliikenteen palveluihin. Matkustajaliikenteen osuutta lisätään kevään kuluessa. Vironiassa on tällä hetkellä 29 hyttiä.

”Reitin potentiaali on suuri ja arvioimme, että Vironialla voisi kulkea runsaat 20 000 rekkaa vuodessa”, kertoo laivalinjaa Suomessa edustavan Stella Navesin toimitusjohtaja Kari Juvas.

Vironia on matkustaja- ja rahtiliikennettä palveleva ropax-alus. Se on entinen Star Wind, joka siirtyi virolaisomistukseen marraskuun alussa. Alus on rakennettu Norjassa vuonna 1977 . Sen pituus on 158 metriä ja leveys 22 metriä. Siinä on 370 matkustajapaikkaa ja sen autokansille mahtuu noin 200 henkilöautoa ja 50 rekkaa. Vironia liikennöintinopeus on 18,5 solmua.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.