Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
uutisia
tutkimuksia
oalvelut ja yritykset
Eastern European Markets
business news
Russia
Estonia
Latvia
Lithuania
Poland
Trade StationFinland
Business Finland
Trade Service Companies
Sisu toimittaa Liettuaan 20 miljoonan euron sotilasajoneuvot

(Compiler News - 2.1.2006) Sisu Auto on voittanut kansainvälisen tarjouskilpailun Liettuan puolustusvoimille toimitettavista moniakselisista maasto-kuorma-autoista. Ajoneuvot toimittaa Sisu Auton sotilasajoneuvoihin erikoistunut Sisu Defence -liiketoimintaryhmä.

Tilaus koskee tehdasvarusteltuja neliakselisia Sisu ETP 8x8 maastokuorma-autoja, jotka toimitetaan Liettuaan vuosina 2006-2009. Kaupan arvo on yli 20 miljoonaa euroa. Tilaus on Sisu Auton historian suurin yksittäinen vientitoimitus ja se on erittäin tärkeä avaus maastokuorma-autojen osalta. Kauppaan sisältyy vielä optio yli 10 miljoonan euron lisätoimituksista.

Autot ovat Sisu Defencen uutta sotilaskäyttöön suunniteltua mallisarjaa. Niissä on Suomessa valmistettava panssaroitu matala Sisu ohjaamo, miinasuojattu alustarakenne, Caterpillarin C-13 -moottori ja automaattivaihteisto. Lisäksi Liettuaan menevät autot varustetaan suoraan runkoon integroiduilla koukkulaitteella, joka mahdollistaa lavojen ja konttien nopean kuormauksen myös maasto-olosuhteissa. Osaan autoista tulee järeä vinssilaitteisto ja hinauskalusto.

Sisu ETP 8x8 maastokuorma-auton suunnittelun keskeisiä tavoitteita ovat olleet hyvän maasto- ja tieliikkuvuuden yhdistäminen ajoneuvoon, jolla on tehokas kuormankäsittelykyky, suuri kantavuus ääriolosuhteissa ja hyvä muunneltavuus eri käyttötehtäviin.

Kansainväliseen tarjouskilpailuun osallistuivat alan johtavat toimittajat. Loppuvaiheessa kilpailussa olivat Sisun lisäksi mukana MAN ja Iveco.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.