Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
KTM:n edustajat selvittivät innovaatioyhteistyötä Pietarissa

(Compiler News - 9.12.2005) Kauppa- ja teollisuusministeriön virkamiesvaltuuskunta tutustui torstaina ja perjantaina Pietarissa toimivien suurten suomalaisyritysten toimintaan. Tapaamisissa käsiteltiin yritystemme Venäjällä toteuttamia investointeja ja tulevia suunnitelmia.

Vierailun aikana kansliapäällikkö Erkki Virtanen tapasi varakuvernööri Mihail E. Oseyevskyn, joka vastaa kaupunginhallinnon budjetista sekä tiede- ja teknologiabudjetista. Virtanen vahvisti Suomen kauppa- ja teollisuusministeriön sekä Venäjän federaation sopineen teknologia- ja innovaatioalan yhteistyön vahvistamisesta. Tähän sisältyy selvityksen teettäminen suomalaisen innovaatiokeskuksen perustamisesta Venäjälle.

Kauppa- ja teollisuusministeriö katsoo yhteistyön Venäjän kanssa avaavan mahdollisuuksia naapurimaan korkeatasoisen tiedeosaamisen ja suomalaisen innovaatioiden kaupallistamisesta hankkimien kokemusten yhdistämiseen. Jo nyt on useita aloitteita yhteistyöstä sekä yrityskeskus- ja teollisuuskylähankkeista vireillä.

Vierailun kuluessa käytiin läpi myös niitä mahdollisuuksia, joita Pietarin saamat erikoistalousalueoikeudet voisivat tarjota suomalaisille yrityksille.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.