Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Tamro yrityskaupalla Puolan lääketukkumarkkinoille

(Compiler News - 29.11.2005) Tamro-konsernin lääketukkutoiminta laajentuu Puolaan, kun emoyhtiö Phoenix Group siirtää Tamrolle paikallisen liiketoimintavastuun. Järjestely tapahtuu siten, että Tamro ostaa Phoenix Pharma Polska -yhtiön. Yhtiö konsolidoidaan Tamro-konserniin tilikauden alusta 1.2.2006 lähtien ja samalla yrityksen puolalainen johtoryhmä ryhtyy raportoimaan Tamron konsernijohdolle Vantaalla.

Phoenix Pharma Polska palvelee Puolan apteekkeja neljästä jakelukeskuksesta, jotka sijaitsevat Varsovassa, Gdanskissa, Krakovassa ja Poznanissa. Yhtiön vuosiliikevaihto on 145 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee 277 henkilöä.

Puolan lääkemarkkinat arvioidaan tänä vuonna noin 3,5 miljardin euron kokoiseksi eli noin kahdeksan prosenttia viimevuotista suuremmaksi. Puolassa toimii noin 11 000 apteekkia, jotka palvelevat 39 miljoonaa asukasta.

”Markkinaosuutemme Puolassa on nyt neljä prosenttia ja aiomme vahvistaa sitä sekä orgaanisen kasvun että yritysostojen kautta”, Tamron konsernijohtaja Jo Langmoen sanoo.

Yritysoston jälkeen Tamro-konsernilla kokonaan omistettuja tytäryhtiöitä kahdeksassa maassa. Samalla sen markkina-alue yli kaksinkertaistuu 72 miljoonaan kuluttajaan.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.