Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Yrityskauppa tekee Tikkurilasta johtavan maaliyhtiön Venäjällä

(Compiler News - 21.11.2005) Kemiran maaliliiketoiminnasta vastaava Tikkurila ostaa OOO Kraski Teks -nimisen maalinvalmistajan Venäjällä. Kraski Teks kuuluu alan suurinpiin yrityksiin paikallisilla markkinoilla. Velattomaksi kauppahinnaksi on sovittu 40 miljoonaa dollaria. Kauppa tulee voimaan viranomaisten hyväksynnän ja muiden kauppaehtojen täyttymisen jälkeen.

Kraski Teks on perustettu vuonna 1994. Sillä on tuotantoa Pietarin ohella myös Stary Oskolissa Länsi-Venäjällä. Lisäksi yrityksellä on keskusvarasto Tsheljabinskissa. Kraski Teksin tuotanto-ohjelmassa on laaja valikoima vesi- ja liuoteohenteisia maaleja, puunsuojia ja tasoitteita. Yrityksen liikevaihto vuonna 2004 oli noin 70 miljoonaa dollaria . Sen palveluksessa on noin 800 työntekijää.

Kraski Teksin osuus Venäjän kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoista on noin 10 prosenttia Tikkurilan osuuden ollessa yhdeksän prosenttia. Paikallisten markkinoiden kokonaisvolyymiksi arvioidaan noin 500 miljoonaa litraa.

”Yrityskaupan tuloksena markkinaosuutemme kaksinkertaistuu ja Tikkurila saavuttaa markkinajohtajuuden. Meillä tulee olemaan neljä maalitehdasta ja 100 kaupunkia kattava jakeluverkosto”, Tikkurila Oy:n toimitusjohtaja Visa Pekkarinen toteaa.

Tikkurila on toiminut aktiivisesti Venäjällä aina neuvostokaudelta lähtien. Vuonna 1995 yhtiö aloitti maalituotannon Pietarissa ja vuonna 2000 Moskovassa. Samana vuonna perustettiin myös myyntiyhtiö ja keskusvarasto Siperian keskukseen Novosibirskiin.

Tikkurila on tänään tunnetuin länsimainen maalimerkki Venäjällä. Maaleissa on tarjolla koko Suomessa valmistettava valikoima Tikkurila-tuotteita sekä suppeampi valikoima paikallisesti valmistettuja Finncolor-tuotteita. Kraski Teksin myötä Tikkurilalla tulee olemaan entistä vahvemmat tuotemerkit kaikissa hintaluokissa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.