Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Oriola aloittaa terveys- ja lääketuotteiden vähittäiskaupan Virossa

(Compiler News - 14.11.2005) Oriola laajentaa Baltissa terveydenhuollon vähittäiskauppaan. Yhtiö avaa marraskuussa ensimmäisen myymälänsä Virossa. Uusi myymälä sijaitsee City Plazassa Tallinnan keskustassa.

Yli 300 neliön suuruinen vähittäiskauppamyymälä on saanut Viron lääkelaitokselta, Ravimiametilta toimiluvan, joten se saa toimia samalla myös apteekkina.

Oriolan laajentuminen terveydenhuollon tuotteiden vähittäiskauppaan ja apteekkitoimintaan Baltissa perustuu sen uuteen toimintamalliin. Oriolalla on Virossa tuotevalikoimassaan noin 20 000 erilaista terveydenhoidon tuotetta, joista löytyy tuotteita myös kuluttajille. Tavanomaisten resepti- ja itsehoitovalmisteiden lisäksi valikoimassa on laaja kirjo erilaisia sairaan- ja terveydenhoidon tuotteita, testejä, mittalaitteita ja muita alan apuvälineitä.

Oriola on tähän asti harjoittanut Virossa lääkkeiden sekä terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden tukkukauppaa. Nyt alkaneen laajentumisen tavoitteena on integroitua myös vähittäiskauppaan.

Virossa on tällä hetkellä noin 400 apteekkia, joista suuri osa on lääketukkukauppojen omistuksessa. Vuoden vaihteessa voimaan tuleva lakiuudistus vaikeuttaa apteekin perustamista Virossa. Apteekin omistamista ei edelleenkään tulla rajoittamaan, mutta itse apteekkitoiminta on luvanvaraista.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.