Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Suurlähettiläs Grinin:
Suomi ja Venäjä yhdessä kolmansille markkinoille

(Compiler News - 14.11.2005) Viimeisten kymmenen vuoden aikana Suomen ja Venäjän välinen kauppa on kolminkertaistunut. Venäjän Suomen suurlähettiläs Vladimir Grinin myöntää kuitenkin Prima-lehden haastattelussa, että huomattava osa maidemme kauppavaihdon kasvusta on perustunut öljyn ja muiden raaka-aineiden hintojen nousuun, mikä on lisännyt kysyntää ja ostovoimaa Venäjällä.

Suurlähettiläs Grininin mukaan öljysektori ei kuitenkaan jatkossa pysty kasvamaan samaan tahtiin kuin tähän asti. Koska öljyteollisuus ei enää pysy samanlaisena talouselämän veturina, on muulla ulkomaankaupalla ja ulkomaisilla investoinneilla yhä tärkeämpi merkitys Venäjälle. Myös Suomesta odotetaan lisää investointeja.

Suomen suorasta tavaranviennistä olisi suurlähettilään mukaan päästävä siirtymään yhä suuremassa mitassa tuotannolliseen yhteistyöhön. Tällä yhteistyöllä maamme voisivat tähdätä myös kolmansien maiden markkinoille.

”On olemassa erinomaiset mahdollisuudet yhdistää suomalainen tietotaito venäläisiin raaka-aine- ja työvoimaresursseihin”, suurlähettiläs toteaa.

Tässä Grinin tarkoittaa erityisesti Luoteis-Venäjän tarjoamia investointimahdollisuuksia. Alueella on suuret raaka-ainevarat ja hyvin koulutettua työvoimaa, mutta toisaalta alhaiset työvoimakustannukset. Suurlähettilään mukaan työvoimakustannukset ovat siellä vain yhdeksän prosenttia Suomen kustannuksista.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.