Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Liikennöitsijäjärjestö SKAL odottaa tuloksia Venäjän liikenteen seurantaryhmältä

(Compiler News - 11.11.2005) Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n hallitus kiittää ministeri Susanna Huovista ja hallituksen iltakoulua toimenpiteistä, joilla Venäjän liikennettä laitetaan kuntoon. Suomalaisten kuljetusyritysten toimintaedellytyksiä onkin pikaisesti parannettava, jotta ne voisivat hyödyntää sitä potentiaalia, jonka lisääntyvä Venäjän liikenne tarjoaa.

Ministeri Huovisen keskiviikkona perustamalle Venäjän liikenteen seurantaryhmälle riittää työsarkaa ja akuutteja ongelmia, SKAL:sta todetaan.

Markkinatasapainon saavuttamisella on erityinen kiire, sillä Venäjä jalkauttaa tehokkaasti oman liikennestrategiansa. Sen tavoitteena on saada kaikki Venäjältä lähtevät ja sinne suuntautuvat tavarakuormat venäläisten ajoneuvojen kuljetettavaksi. Suomen tulee vastata tähän haasteeseen, ennen kuin on myöhäistä.

Venäjän tulli- ja poliisiviranomaisten protektionismin johdosta suomalaisia ajoneuvoja tarkastetaan kansainvälistä TIR-konventiota rikkoen. Kuljettajia sakotetaan mielivaltaisesti ja ajoneuvoja takavarikoidaan pelkän epäilyn perusteella.

Kiireellisin tehtävä on nyt Suomen ulkoministeriöllä. SKAL on pyytänyt viranomaisapua suomalaisten ajoneuvojen takavarikoinnin lopettamiseksi Venäjällä ja kalustoon kohdistuvan takavarikkouhan poistamista. Venäjän tullin ja miliisin mustat listat takavarikoitavista kuorma-autoista on saatava kumotuksi, jotta suomalaiset uskaltavat taas kuljettaa tavaroita Venäjälle.

Venäjän liikenteen tasapainottamisessa keskeisiä keinoja, joihin kriisiryhmän tulisi ottaa kantaa, ovat muun muassa matkalupakiintiöt, ylipaino- ja mittalupien myöntäminen, venäläisen kaluston tehokkaampi raja- ja tienvarsivalvonta, E18-väylän käyttömaksut, sähköisen tiedonsiirron lisääminen TIR-kuljetuksissa sekä Suomen ja Venäjän välisen tieliikennesopimuksen päivittäminen.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.