Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Atrian tytäryhtiö osti sikatilan Virossa

(Compiler News - 9.11.2005) Atria Yhtymän virolainen tytäryhtiö Valga Lihatööstus on sopinut OÜ Linnamäe Peekon -nimisen sikatilan ostamisesta. Kyse on yksityishenkilöiden omistamasta yhtiöstä, jonka kauppahintaa osapuolet eivät halua julkistaa.

Linnamäen sikatila sijaitsee noin 100 kilometriä Tallinnasta länteen. Tilalla on 600 emakkoa ja sen peltopinta-ala käsittää 515 hehtaaria.

Kaupan avulla Atria kehittää edelleen sianlihan alkutuotantoa Virossa. Tavoitteena on lisätä Valgan lihankäytön omavaraisuutta omilta tiloilta saatuna. Koska Viron lihantuotantotilat ovat pieniä, omaa lihantuotanto on raaka-aineen saatavuuden kannalta etu. Valgalla on ennestään omituksessaan nauta- ja sikatiloja Tarton alueella.

Tällä hetkellä Valga tuottaa itse noin 30 prosenttia jalostamastaan sianlihasta ja 10 prosenttia naudanlihasta. Kaikissa tilanteissa Valga tarvitsee lihaa myös ulkopuolelta. Lihaa tulee myös Suomesta, mikäli Atrialla on lihan vientitarvetta.

Runsaan kahden vuoden aikana Valgalla on tavoitteena nostaa tuotanto noin 5 000-5 500 emakkoon, jolloin lihasikamäärä nousee noin 120 000 eläimeen.

AS Valga Lihatööstusin teollisuuslaitokset sijaitsevat Valgassa, Viron ja Latvian rajalla. Yritys on Viron toiseksi suurin naudan- ja sianlihan jalostaja. Se yksityistettiin vuonna 1994 ja on siitä lähtien menestynyt hyvin tuottaen voittoa. Valgan liikevaihto vuodelta 2005 tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.