Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Tamro valtasi lisää jalansijaa Virossa

(Compiler News - 24.10.2005) Tamro vahvistaa asemiaan Baltian maissa. Se on allekirjoittanut sopimuksen 11:sta eri puolella Viroa sijaitsevan apteekin ostosta virolaiselta sijoittajaryhmältä. Vain pari viikkoa sitten Tamro-konsernin Liettuan tytäryhtiö UAB Tamro sopi paikallisen Ramuciu Vaistine -apteekkiketjun ostamisesta. Ketjuun kuuluu 18 apteekkia Kaunasin alueella. Liettuan kilpailuviranomainen on jo hyväksynyt yritysoston.

Apteekit sijaitsevat mm. Tallinnassa, Tartossa, Narvassa, Viljandissa, Kohtla-Järvellä ja Jõgevalla, ja niillä on yhteensä noin 2,6 prosentin osuus Viron apteekkien vähittäismyynnistä. Sopimus edellyttää vielä Viron kilpailuviranomaisten hyväksyntää.

"Tamro on sitoutunut Viron apteekkipalveluiden pitkäaikaiseen kehittämiseen", sanoo Tamron konsernijohtaja Jo Langmoen. "Tällä investoinnilla kehitämme edelleen asemaamme lääkehuollon ketjussaja vahvistamme ydinliiketoimintaamme lääkejakelua."

Tamro-konserni on Pohjoismaiden johtava lääketukkukauppa, jolla on apteekkitoimintaa Liettuassa, Latviassa, Virossa ja Norjassa sekä kautta Venäjällä. Tamron keskimääräinen markkinaosuus lääkkeiden tukkumyynnissä on Pohjoismaissa noin 52 %. Tamro kuuluu pan-eurooppalaiseen PHOENIX-konserniin. Tamron liikevaihto on noin 4.5 miljardia euroa ja yritys työllistää noin 4 000 henkilöä. Tamron pääkonttori sijaitsee Vantaalla.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.