Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Pietarin kaupunki tehostaa immateriaalioikeuksien suojaamista alueellaan

(Compiler News - 20.5.2005) Lokakuussa käynnistetään kansainvälinen yhteistyöhanke, jolla pyritään parantamaan Pietarin kaupungin päätöksentekijöiden, viranomaisten ja alan asiantuntijoiden valmiuksia arvioida ja kehittää paikallisia immateriaalioikeuksien suojaamis- ja valvontajärjestelmiä sekä asiaan liittyvää kansalaistiedottamista.

Kaksivuotisen yhteishankkeen aikana tehdään asiantuntijayhteistyönä selvitykset Venäjän patentti-, tavaramerkki- ja tekijänoikeuskäytännöistä erityisesti länsimaisten yritysten näkökulmasta.

Tavoitteena on jakaa suomalaisten ja tanskalaisten kokemuksia ja parhaita käytäntöjä immateriaalioikeuksien suojaamiseksi ja puolustamiseksi niin viranomaisten kuin yritysten näkökulmasta. Yhteistyön keskeisenä osana toteutetaan piratismin vastainen kampanja yleisen tekijänoikeustietouden parantamiseksi.

Hanketta vetää Itämeri-Instituutti Tampereelta ja sen suomalaisina asiantuntijoina ovat Hermia Yrityskeskus Oy, patentti- ja tavaramerkkitoimisto Papula-Nevinpat Oy sekä Patentti- ja rekisterihallitus. Tanskan patentti- ja tavaramerkkivirasto vastaa tanskalaisesta asiantuntemuksesta.

Venäläisenä asiantuntijana yhteistyöhön osallistuu maan johtava patentti- ja tavaramerkkitoimisto Gorodissky & Partners. Mukana on lisäksi tullilaitoksen, syyttäjänviraston, patenttitoimistojen sekä muiden immateriaalioikeuksia valvovien organisaatioiden edustajia.

Projektia rahoittavat yhteistyössä Suomen kauppa- ja teollisuusministeriö, Tanskan talousministeriö sekä Pietarin kaupunki.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.