Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Nordkalk ostaa kalkkitehtaan Luoteis-Venäjällä

(Compiler News - 13.10.2005) Nordkalk on sopinut pietarilaisen LSR Groupin kanssa sen Pietarin alueella sijaitsevan Alekseevkan kalkkitehtaan ostamisesta. Nordkalkille siirtyvä tuotantolaitos toimii Alekseevkan kylässä noin 120 kilometriä Pietarista länteen, Viroon johtavien maanteiden ja rautateiden varrella.

Alekseevkan kalkkitehtaassa on kaksi kuilu-uunia ja jauhatuslaitos. Uunien yhteenlaskettu vuosikapasiteetti on noin 70 000 tonnia poltettua kalkkia. Tehtaan nykyinen asiakaskunta koostuu pääasiassa luoteisen Venäjän rakennus- ja prosessiteollisuudesta. Laitoksessa työskentelee noin 110 työntekijää.

”Ajatuksenamme on modernisoida molemmat uunit ja tuottaa korkealuokkaista kalkkia teollisuuden tarpeisiin. Uskomme, että korkealaatuisen poltetun ja sammutetun kalkin kysyntä kasvaa erityisesti Pietarin alueella”, toteaa Nordkalkin Central & Eastern -Europe -divisioonan johtaja Esa Tikka.

Nordkalk saa yritysostolla sillanpääaseman, joka mahdollistaa liiketoiminnan laajentamisen myös Venäjän muille kasvualueille. Etabloitumisen kautta Nordkalk voi nyt paremmin hyödyntää laajaa kalkkiliiketoiminnan osaamistaan.

Nordkalk tuottaa kalkkituotteita muun muassa paperiteollisuuden, terästeollisuuden ja rakennustarviketeollisuuden tarpeisiin. Yhtiö toimii kahdeksassa maassa ja sillä on yhteensä 39 toimipistettä. Itäisessä Euroopassa Nordkalkilla on entuudestaan toimintaa Virossa, Liettuassa ja Puolassa.

Nordkalkin liikevaihto oli viime vuonna 270,6 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on noin 1 300 henkilöä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.