Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Sampo perusti Mandatum Russian jatkoksi venäläisiin pk-yrityksiin sijoittavan rahaston

(Compiler News - 6.10.2005) Sampo Rahastoyhtiö tuo markkinoille uuden Mandatum Russia Small Cap -nimisen rahaston. Rahaston sijoituskohteina ovat pienet ja keskisuuret vähemmän tunnetut venäläiset yhtiöt, joihin sijoittaminen edellyttää Venäjän markkinoiden tuntemisen lisäksi paikallista läsnäoloa lähellä kohdeyrityksiä.

Venäjän osakemarkkinoita on totuttu pitämään vahvasti suuriin energiayhtiöihin painottuneina. Kuitenkin noin 80 prosenttia listatuista venäläisyhtiöistä sijoittuu pienten ja keskisuurten yhtiöiden ryhmään.

”Pienet ja keskisuuret yhtiöt ovat Venäjällä jääneet sijoitustutkimuksen ulkopuolelle, mutta tästä joukosta on pitkäjänteisellä tutkimuksella löydettävissä maan osakemarkkinoiden tulevat tähdet”. kertoo Mandatum Omaisuudenhoidon salkunhoitaja Timo Rossi.

Rahaston sijoituskohteina ovat ensisijaisesti Venäjän kotimaisesta kulutuskysynnästä hyötyvät päivittäis- ja kestokulutustavarayhtiöt, voimakkaassa kasvuvaiheessa oleva rakennusteollisuus, yksityistettävät sähkö- ja telekommunikaatiosektorit sekä valtavat raaka-ainereservit omaavat metsä-, teräs- ja kemianteollisuudet.

Mandatum Russia Small Capin ennakkomerkintäaika alkaa lokakuun 19. päivä ja päättyy marraskuun 8. päivä. Rahaston vähimmäismerkintäsumma on 500 euroa. Rahastoon voi myös tehdä jatkuvan rahastosäästösopimuksen ja sen voi liittää Sammon rahastosidonnaisiin vakuutuksiin.

Riskinottoon valmiit sijoittajat pääsevät jatkossa mukaan Venäjän pk-markkinoille myös sijoittamalla Sampo Kehittyvät Osakemarkkinat -rahastoon, jonka yhtenä kohteena uusi Mandatum Russia Small Cap -rahasto tulee olemaan.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.