Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Vapo osti turveyritys Sedan Latviassa

Compiler News - 1.10.2005) Virossa jo turvetuotantoa harjoittava Vapo laajentaa toimintaansa Latviaan. Vapo on ostanut 95 prosenttia turveyritys Sedan osakkeista hollantilaiselta sijoittajalta ja yrityksen toimivalta johdolta. Loput osakkeista ovat paikallisilla yksityishenkilöillä ja niistä tehdään erillinen ostotarjous.

Seda tuottaa turvetta Latviassa Valkan alueella, jossa sillä on runsaat 1 800 hehtaaria tuotantokelpoista suota. Tästä oli viime vuonna käytössä 736 hehtaaria. Kokonaistuotanto vuonna 2004 oli 510 000 kuutiometriä. Yhtiön liikevaihto oli 3,2 miljoonaa euroa ja tulos 0,2 miljoonaa. Työntekijöitä on 200, joista osa työskentelee vain tuotantokaudella.

Sedan koko tuotanto on mennyt kasvuturvekäyttöön pääasiassa Saksaan. Yhtiöllä on oma kasvuturvetehdas Sedassa, missä pakataan muun muassa suurpaaleja.

Vapo tavoitteena on saavuttaa johtava asema Itämeren alueen paikallisten polttoaineiden toimituksissa ja samalla lisätä Baltian maiden omiin energialähteisiin perustuvaa lämmön ja sähkön tuotantoa.

”Samalla hyödynnämme soista saatavaa kasvuturveraaka-ainetta. Tavoitteenamme on myös markkinajohtajuus Euroopan irtoturvemarkkinoilla”, sanoo Vapo Energian toimialajohtaja Juhani Hakkarainen.

Virossa Vapolla on hallussaan 8 000 hehtaarin suoraaka-ainevarat. Paikallisessa turvetuotannossa Vapon tytäryhtiöllä Tootsi Turvaksella on johtava asema. Jatkossa Seda ja Tootsi Turvas tulevat tekemään yhteistyötä, joka myös pienentää turvetuotannon sääriskiä.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.