Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Itään tähyävä Techopolis hankiin enemmistön Teknologiakeskus Kareltekista

(Compiler News - 27.9.2005) Huipputekniikan toimintaympäristöihin erikoistunut Technopolis on tehnyt esisopimuksen Teknologiakeskus Kareltekin osake-enemmistön ostamisesta. Myyjänä on Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy, joka omistaa 78,75 prosenttia Kareltekista.

Kareltekin arvoksi on määritelty noin 21,7 miljoonaa euroa vähennettynä yhtiön nettoveloilla kaupantekohetkellä. Kaupunkiyhtiöiden saaman kauppahinnan arvioidaan olevan 8,0-8,5 miljoonaa euroa.

Techopolis päättivät jo aiemmin kesäkuussa aloittaa yhteistyön Kareltekin kanssa. Yhtiöt päättivät ryhtyä selvittämään edellytyksiä teknologiakeskustoiminnan aloittamisesta Pietarissa.

Kareltekissa toimii tällä hetkellä nelisenkymmentä yritystä. Joukossa on yrityksiä, joilla on vakiintunutta liiketoimintaa Venäjällä. Näitä ovat muun muassa Kuusakoski Oy, Papula-Nevinpat Oy ja East Ref Oy. Lisäksi Kareltekissa vaikuttaa palveluyksikkö, joka tukee Venäjälle suuntautuvan liiketoiminnan käynnistämisvaihetta kotimaisen ja venäläisen toimijaverkostonsa kautta.

Technopolis Oyj on alallaan suurin yhtiö Suomessa. Sen teknologiayrityksille tarjoamaan palvelukokonaisuuteen kuuluvat nykyaikaiset toimitilat, yritys- ja yksilöpalvelut sekä yritysten kehittämispalvelut ja -ohjelmat.

Techopoliksella on toimitiloja Oulun alueella ja pääkaupunkiseudulla Helsinki-Vantaa lentokentän välittömässä läheisyydessä sekä lisäksi vielä Espoon Otaniemessä.

Yhtiön suurimmat osakkeenomistajat ovat kesäkuun lopulta olevien tietojen mukaan Erkki Etola ja Etra Invest Oy Ab sekä Oulun kaupunki. Toimitusjohtajana on yhtiössä vuodesta 1985 lähtien työskennellyt Pertti Huuskonen.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.