Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Nokian Renkaiden Venäjän-tehtaalla viralliset avajaiset

(Compiler News - 22.9.2005) Kesäkuussa toimintansa aloittaneen Nokian Renkaiden uuden rengastehtaan virallisia vihkiäisiä vietettiin torstaina. Tilaisuuteen oli kutsuttu korkea-arvoisia viranomaisia sekä Suomesta että Venäjältä sekä rakennusprojektiin osallistuneita yhteistyökumppaneita.

Ensimmäiset Nokian Hakkapeliitta 4 -talvirenkaat valmistuivat uudella tehtaalla kesäkuussa ja tämän vuoden tuotantomääräksi arvioidaan yli 200 000 rengasta.

Huippumoderni tehdas on Nokian Renkaiden toinen päätuotantolaitos ja yhtiö investoi siihen noin 150 miljoonaa euroa vuosina 2004-2007. Tehtaan laajennussuunnitelmat ovat jo valmiina. Kuluvan vuoden investointiosuus on noin 55 miljoonaa euroa. Toinen tuotantolinja asennetaan vielä tämän vuoden aikana. Lisäksi sekoitusosaston ja varaston rakennustyöt ovat alkaneet ja tilat otetaan käyttöön kesällä 2006.

Nokian Renkaat suunnittelee valmistavansa uudella tehtaallaan noin 1,9 miljoonaa Nokian-merkkistä henkilöautonrengasta vuonna 2006. Vuonna 2008 tuotantotavoitteena on noin neljä miljoonaa rengasta. Venäjällä valmistettuja renkaita myydään sekä paikallisesti että yhtiön muilla päämarkkinoilla.

Venäjän tehtaalla työskentelee nyt noin 120 henkilöä, joista suurin osa on venäläisiä. Tehdas toimii jatkuvassa kolmivuorotyössä syyskuusta lähtien. Lisärekrytoinnit ja henkilöstön koulutusohjelmat ovat käynnissä.

Venäjällä autonrengastuotanto jatkaa kasvuaan. Uutistoimisto Prime-Tassin välittämän tiedon mukaan renkaiden valmistusmäärä kasvoi tammi-elokuussa 9,5 prosenttia nousten 17,7 miljoonaa yksikköön.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.