Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Virolaisyhtiö osti suomalaisen sahauslaitevalmistaja Lekopan

(Compiler News - 21.9.2005) Virolainen sahateollisuuden laitetoimittaja AS Hekotek on ostanut suomalaisen Lekopa Oy:n koko osakekannan. Keski-Suomessa Lehtimäellä sijaitseva Lekopa suunnittelee, valmistaa ja asentaa sahauslaitteita.

Hekotek ja Lekopa ovat toimineet läheisessä yhteistyössä jo vuosien ajan. Yhtiöt ovat yhdessä toimittaneet useita sahateollisuuden koneita ja laitteistoja Baltian maihin ja Venäjälle.

Lekopalla on takanaan yli 150 toteutettua suuremman luokan projektia Suomessa ja ulkomailla. Yrityksen tuotteisiin kuuluu muun muassa sahansyöttöjärjestelmä nopealla tukinkääntäjällä. Lekopan palveluksessa on tällä hetkellä 26 työntekijää. Toimitusjohtajana on Jukka Niemi, joka jatkaa tehtävässään myös omistajanvaihdoksen jälkeen.

Vuonna 1992 perustettu Hekotek myy, suunnittelee, valmistaa ja asentaa raakapuun käsittelyyn tarkoitettuja koneita ja laitteita. Noin 70 prosenttia yhtiön tuotannosta menee vientiin, tärkeimpänä markkina-alueena Venäjä.

Yrityskaupalla pyrittiin vahvistamaan resursseja entistä suurempia projekteja varten. Entistäkin kiinteämpi yhteistyö laajentaa suunnitteluosaamista, lisää tuotantokapasiteettia sekä lyhentää toimitusaikoja.

Hekotekin palveluksessa on 92 työntekijää. Yhtiön liikevaihdon arvioidaan nousevan tänä vuonna noin 12 miljoonaan euroon. Lekopan kaupan jälkeen konsolidoidun liikevaihdon odotetaan yltävän 15 miljoonaan euroon.


Compiler News

Idänkaupan Vientipalvelut

Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.