Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Vaisalalle uusi valvontaverkkotilaus Virosta

Compiler News - 6.9.2005) Vaisala on sopinut Viron meteorologisen ja hydrologisen instituutin (EMHI) kanssa Viron hydrologisen valvontaverkon päivityksestä. Avaimet käteen -projektiin kuuluvat mittaus- ja tiedonkeruujärjestelmien toimitukset, asennukset ja tarvittava koulutus. Lisäksi siihen sisältyy asemien ja keskusyksikön ylläpistosopimus vuoden ajaksi.

Hydrologisia verkkoja käytetään purojen, jokien, järvien, tekoaltaiden ja satamien vesivarojen valvontaan ja hallintaan. Verkkojen avulla tuotetaan myös ennuste- ja varoituspalveluja.

Vaisala on äskettäin toimittanut EMHI:lle myös koko maan kattavan pintasäähavaintoverkon, joka sisältää 23 automaattista sääasemaa ja automaattisen tiedonkeruujärjestelmän. Nyt toimitettava hydrologinen verkko käsittää 23 havaintojärjestelmää, jotka mittaavat hydrologisia ilmiöitä, kuten sademäärää sekä veden korkeutta, laatua ja lämpötilaa.

Sekä hydrologinen että meteorologinen verkko tulevat käyttämään samaa Vaisalan tiedonkeruujärjestelmää, mikä yksinkertaistaa verkkojen operointia. Vaisalan kumppanina projektissa toimii saksalainen Kisters AG, joka toimittaa järjestelmään hydrologisen tietokantaohjelmiston.

Vaisala on kansainvälinen teknologiakonserni, joka kehittää ja valmistaa elektronisia mittausjärjestelmiä ja -laitteita. Tuotteiden käyttöalueina ovat meteorologia, ympäristötieteet, liikenne ja teollisuus. Viime vuonna viennin osuus konsernin liikevaihdosta oli 97 prosenttia.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.