Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Ministeri Leena Luhtanen painotti logistiikan merkitystä Venäjän-kaupalle

(Compiler News - 3.9.2005) ”Koska Venäjästä on tulossa Suomen suurin kauppakimppani on tärkeää, että liikenne maiden välillä toimii hyvin ja moitteettomasti”, sanoi liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen perjantaina Kotkassa.

Postin uuden logistiikkakeskuksen avajaisissa puhunut Luhtanen muistutti logistiikan olevan keskeinen tekijä suomalaisyritysten kilpailukyvyn kannalta.

”Pyrimme kehittämään tavaraliikennettä palvelevia ja logistiikan hallintaa edesauttavia tietojärjestelmiä yhteistyössä Venäjän kanssa. Järjestelmien toivotaan parantavan kuljetusten kustannustehokkuutta ja helpottavan liiketoimintaa rajan yli”, ministeri ilmoitti.

Syksyllä Luhtanen vie hallituksen iltakouluun ehdotuksen logistiikan kehitysohjelmaksi, jonka liikenne- ja viestintäministeriö on tehnyt yhteistyössä elinkeinoelämän ja korkeakoulujen kanssa. Ohjelman laatiminen perustuu hallitusohjelmaan.

Ministeri Luhtanen harmitteli sitä, että rajanylityksen tehottomuus aiheuttaa yrityksille runsaasti ylimääräisiä kustannuksia. Rajanylitysten suurin ongelma on se, että Venäjän rajaviranomaisilta kuluu asioiden käsittelyyn liian pitkä aika. Tärkeää olisi myös kehittää Venäjän puolen lähtö- ja määränpäätullausta sekä Suomen raja-asemien infrastruktuuria ja toimintaedellytyksiä.

Syyskuun lopussa ministeri Luhtanen tekee suomalaisen yritysvaltuuskunnan kanssa vienninedistämismatkan Venäjälle. Matkan teemoina ovat kuljetuslogistiikka ja infrarakentaminen.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.