Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
North Eurowayn uusi logistiikkakeskus käyttöön Kotkassa

(Compiler News - 1.9.2005) Suomen Postin tytäryhtiön North Eurowayn käyttöön tuleva logistiikkakeskus avattiin torstaina Kotkan sataman Mussalossa. Uusi terminaali keskittyy Venäjälle, Baltiaan ja IVY-maihin suuntautuvien tavaravirtojen varastointiin ja käsittelyyn.

Kolmessa vaiheessa valmistuvasta terminaalista tulee suurin varasto- ja terminaalirakennus Kotkan ja Haminan satama-alueilla. Rakennuksen lopullinen pinta-ala on 28 000 neliömetriä ja tilavuus 340 000 kuutiometriä. Nyt käyttöön otettava osa käsittää 8 300 neliötä varastotiloja sekä erillisiä toimistotiloja. Se valmistuu kaikilta osin lokakuun loppuun mennessä. Logistiikkakeskuksen rakentajana on Kotkan Maansiirto Oy.

Kotkan Mussalon terminaali vahvistaa osaltaan Suomen kilpailukykyä Venäjälle suuntautuvissa tavaravirroissa. North Eurowayn toimitusjohtajan Simo Päivisen mukaan Suomen etuja ovat tehokkaat, luotettavat ja turvalliset logistiikkapalvelut. Suomessa varastoidaankin paljon Venäjän markkinoille tarkoitettuja arvotavaroita, kuten elektroniikkaa.

North Eurowayn Mussalon varastoon muuttaa muun muassa Canon North-East Oy:n Canon-tuotteiden keskusvarasto. Tuotteet välivarastoidaan Suomessa ennen vientiä Venäjälle ja muihin IVY-maihin sekä Baltiaan.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.