Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Suomen Posti rakentaa 40 miljoonaan euron logistiikkakeskuksen Moskovaan

(Compiler News -1.9.2005) Suomen Posti rakentaa kaikki nykyaikaiset vaatimukset täyttävän logistiikkakeskuksen Moskovaan. Projekti käynnistyy välittömästi ja keskus otetaan käyttöön alkuvuonna 2007. Logistiikkakeskuksen kokonaisinvestointi on suuruudeltaan noin 40 miljoonaa euroa.

Varasto-, terminaali- ja toimistotiloista koostuvan kiinteistön pinta-ala tulee olemaan noin 40 000 neliömetriä. Logistiikkakeskus tarjoaa varastointi -, terminaali- ja kuljetuspalveluja Venäjälle tavaraa toimittaville, mutta erityisesti suomalaisille yrityksille.

Keskuksen sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä Moskovan pohjoispuolella, etäällä keskustan ruuhkista tarjoaa erinomaiset edellytykset kuljetusten ja jakelujen hoitamiseen tehokkaasti. Paikallinen jakeluverkosto luodaan yhteiskumppaneiden kanssa.

Venäjälle suuntautuvien logistiikkapalvelujen kysyntä kasvaa voimakkaasti, mutta alan markkinat ovat vasta muotoutumassa. Posti pitää omana vahvuutenaan erittäin kehittynyttä varastonhallinnan it-järjestelmäänsä. Järjestelmän avulla on helppo toteuttaa muun muassa kansainvälinen monivarastoratkaisu eri maiden markkinoille. Logistiikan it-ratkaisuista vastaa Postin tytäryhtiö Logia Software.

Postilla on entuudestaan palveluvarastoja ja -terminaaleja Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Tanskassa. Tulevan Moskovan logistiikkakeskuksen myötä Posti nousee alan merkittäväksi toimijaksi myös Venäjällä.

Postin Venäjän-liiketoimintoja kehittämään on nimitetty Aki Ojanen. Ojanen saa samalla vastuulleen kymmenkunta Postin tytäryhtiötä Itämeren alueella. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Kuusakoski Oy:n toimitusjohtajana.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.