Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Arctic Centre VR Cargo
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
TietoEnator latvialaisen IT Alisen enemmistöosakkaaksi

(Compiler News - 25.8.2005) TietoEnator ostaa 51 prosentin enemmistöosuuden latvialaisen IT Alisen osakkeista. Samalla TietoEnator saa myös option hankkia loputkin yhtiön osakkeista. Osakekaupan arvon on noin 2,4 miljoonaa euroa. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen syyskuun aikana. Se edellyttää vielä Viron kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

IT Alise on perustettu vuonna 1994 ja sen palveluksessa on 200 henkilöä, joista 190 työskentelee ja loput kymmenen Virossa. Yhtiön liikevaihdon arvioidaan tänä vuonna ylittävän seitsemän miljoonaa euroa ja liikevoiton (EBITA) olevan samalla tasolla kuin TietoEnatorin liikevoitto. Yhtiön omistajina ovat toimiva johto sen muutamat muut avainhenkilöt.

IT Alisen liiketoiminta muodostuu järjestelmähallinnasta, kehitysprojekteista ja konsulttitoimeksiannoista sekä jossain määrin lisenssimyynnistä. Yhtiöllä on vahvaa Oraclen E-Business Suite -liiketoimintajärjestelmän osaamista.

Suuren osan liikevaihdosta tuottaa tietoliikennetoiminta, jossa suurimmat asiakkaat ovat Latvian Mobile Telephone ja Lattelekom. Muut asiakkaat edustavat energia-, pankki- ja julkista sektoria.

”Sopimus vahvistaa asiakaspohjaamme ja osaamistamme Baltiassa. TietoEnator voi nyt tarjota kaikille tietoliikenneasiakkailleen hinnaltaan ja osaamiseltaan entistä kiinnostavamman palveluvalikoiman, TietoEnatorin Telecom & Media -liiketoiminta-alueen johtaja Ari Vanhanen painottaa.

TietoEnator on Pohjoismaiden suurin tietotekniikan palveluyritys. Sillä on lähes 15 000 asiantuntijaa ja toimipaikat yli 20 maassa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.