Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

Arctic Centre VR Cargo
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
HK Ruokatalo ja tanskalaispartneri panostavat lisää puolalaiseen lihayhtiöön

(Compiler News - 24.8.2005) HK Ruokatalo Groupin ja tanskalaisen Danish Crownin yhteisyritys Saturn Nordic Holding on lisännyt omistustaan Puolan johtavassa lihanjalostajayhtiössä Sokolowissa. Osakeoston jälkeen Saturn Nordicin omistusosuus nousee 82,54 prosenttiin aikaisemmasta 80,38 prosentin enemmistöosakkuudesta.

Saturn Nordicin omistajat ilmoittavat Sokolowin toiminnan kehittyneen hyvin suomalais-tanskalaisessa omistajaohjauksessa. Puolalaisyhtiön liiketoiminta kehittyi vuoden ensimmäisellä puoliskolla suunniteltua paremmin.

Sokolow on toiseksi suurin lihanjalostaja koko itäisessä Euroopassa, Venäjä mukaan luettuna. Sokolowin päätuotantolinjoina ovat tuorelihan, savustettujen lihatuotteiden, lihajalosteiden ja lihasäilykkeiden valmistus. Yhtiö hoitaa itse myös tuotteidensa markkinoinnin ja jakelun.

HK Ruokatalo ja Danish Crown aloittivat viime vuoden syyskuussa strategisen yhteistyön Sokolowissa. Yhteistyön laajuuden ja Puolan pörssilainsäädännön vuoksi järjestely vaati erikseen Puolan viranomaisten ja Euroopan komission hyväksynnän.

Danish Crown on HK Ruokatalon toiseksi suurin osakkeenomistaja LSO Osuuskunnan jälkeen. Elokuun lopussa tanskalaisyhtiö omisti 10,14 prosenttia HK Ruokatalon osakkeista ja hallitsi 2,55 prosenttia sen äänistä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.