Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut

HRX Taivas Pietarissa
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Valiolle asiakaspalvelukeskus Moskovan tuntumaan

(Compiler News - 23.8.2005) Valio perustaa Moskovan alueelle asiakaspalvelukeskuksen, johon sijoitetaan jakeluvarasto kylmäketjua vaativille tuotteille, toimistotiloja myyntiorganisaatiolle sekä varataan tilat voin ja juuston pakkaamiselle ja sulatejuuston valmistukselle.

Asiakaspalvelukeskus tulee Moskovan ja Pietarin välisen tien varteen hieman Moskovasta luoteeseen. Sen arvioidaan olevan toiminnassa vuoden 2007 puoliväliin mennessä. Investoinnin kokonaissumma saattaa nousta noin 30 miljoonaan euroon.

Valio on tutkinut erilaisia mahdollisuuksia kehittää toimintaa Venäjällä, joka on yhtiön suurin yksittäinen vientimaa. Valion vuoden 2004 Venäjän myynnin arvo oli 90 miljoonaa euroa. Valio-voilla on Venäjällä merkittävä markkinaosuus, kuten myös Violalla on sulatejuustoissa. Myös on Oltermanni on saavuttanut hyvän aseman paikallisilla markkinoilla.

Valion parhaillaan soveltama strategia pohjautuu pääasialliseen valmistukseen Suomessa ja paikalliseen läsnäoloon myynti- ja jakelutoiminnassa. Myyn ja jakelun kehittäminen on tärkeää, jotta Venäjällä kyetään paremmin vastaamaan laajenevan modernin ketjukaupan vaatimuksiin. Venäjällä yhä suurempi osa elintarvikekaupasta siirtyy toreilta länsimaiseen tapaan toimiviin marketteihin ja kauppaketjuihin.

Moskovan asiakaspalvelukeskus antaa mahdollisuuden kehittää suoraa myyntiä kaupan ketjuille ja jakelijoiden kautta tapahtuvaa myyntiä Venäjän alueille. Siinä voidaan myös pakata voi- ja juustotuotteita moderneihin kuluttajapakkauksiin. Tytäryhtiön ZAO Valio St. Petersburgin myyntiorganisaatiota kasvatetaan samalla 60 henkilöstä noin 90 työntekijään.

Pietarissa myynti- ja jakelutoimintaa jo harjoittava asiakaspalvelukeskus sijoitetaan vuokratiloihin. Lisäksi Valio tutkii Pietarin alueella mahdollisuutta aloittaa myös tuoretuotteiden valmistuttaminen.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.