Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Metsäkonevalmistaja Pinox
paikallistuotantoon Karjalassa

(Compiler News - 19.8.2005) Ylöjärveläinen Pinox ja petroskoilainen OOO Harvy Forester ovat sopineet metsäkoneiden kokoonpanon ja markkinoinnin aloittamisesta Venäjällä. Harvy Foresterilla on käytössään omat peruskorjatut tuotanto- ja huoltokorjaamotilat Karhumäessä. Tuotanto käynnistyy vaiheittain myynnin tarpeiden mukaan. Ensimmäiset koneet Karhumäen tehtaalta pyritään toimittamaan venäläisille asiakkaille vielä tämän vuoden aikana.

Tavoitteena on noin kahdenkymmenen koneen vuosituotanto, mutta tarvittaessa koneiden määrä voidaan ilman lisäinvestointeja kaksinkertaistaa. Karhumäen tehtaalta valmistuvia koneita markkinoidaan vain Venäjälle.

Yhteistyöllä Pinox hakee vahvaa asemaa tavaralajimenetelmän koneiden toimittajana ja markkinoijana ensin Luoteis-Venäjällä ja myöhemmin laajemmin koko maassa. Markkinoinnissa tavoitteena on myydä kokonaisia harvesterin ja kuormatraktorin muodostamia koneketjuja. Valmistuksen ensimmäinen vaihe aloitetaan Pinox 856 -harvesterilla ja toisessa vaiheessa mukaan tulee keskiraskas Pinox 816 -kuormatraktori.

Pinox tulee Venäjän-tuotannossaan käyttämään myös paikallisia komponentteja, tärkeimmät ja teknologisesti vaativimmat osakokonaisuudet toimitetaan jatkossakin Suomesta.
"Venäjä on markkina-alueena erittäin haastava ja pienelle valmistajalle yhteistyö paikallisen kumppanin kanssa on toimiva ratkaisu. Tuotantoyhteistyö antaa meille vauhtia myös oman valmistuksemme kehittämisessä, toteaa Pinox Oy:n toimitusjohtaja Erkki Kare.

Harvy Forester on toiminut tavaralajimenetelmään perustuvien metsäkoneiden jälleenmyyjänä Venäjällä ja tuntee paikallisen markkinatilanteen erittäin hyvin.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.