Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
St1 perustaa Puolaan bensiiniasemaketjun

(Compiler News - 10.8.2005) Polttoaineiden jakeluyhtiö St1 laajentaa toimintaansa Puolaan. Ensimmäiset St1-itsepalveluasemat Puolassa on tarkoitus avata vuoden 2006 kesäkuuhun mennessä. Asemat tulevat todennäköisesti Etelä-Puolaan, mutta yhtiön tavoitteena on rakentaa Puolaan koko maan kattava jakeluverkosto seuraavan viiden vuoden aikana.

Itsepalveluasemat ovat Puolassa suhteellisen uusi ilmiö, mutta St1 odottaa niiden kasvattavan suosiotaan samaan tapaan kuin muillakin markkina-alueilla. Tällä hetkellä Neste-ketju on 59 asemallaan ainoa automaattikonseptilla toimiva jakeluyhtiö Puolassa.

St1 uskoo, että markkinoilla on tilaa uusillekin toimijoille. Puolalaisille autoilijoille yhtiö aikoo tarjota edullisempia hintoja sekä helppoja ja nopeita tankkauspalveluita.

Yksi St1:n kilpailueduista on ohut kulurakenne. Yhtiön entuudestaan Ruotsissa olevan ketjun lisäksi myös Puolan toimintaa ylläpidetään Helsingistä käsin omalla Stream-toiminnanohjausjärjestelmällä. Näin liiketoiminta on mahdollista saada kannattavaksi, vaikka asemia olisi vain yhdessä kaupungissa.

”Tekninen osaamisemme on korkealla tasolla ja jakeluasemia rakennetaan kustannustehokkaasti alan uusinta teknologiaa hyväksi käyttäen”, St1:n toimitusjohtaja Juha Kokko kertoo.

St1 on suomalainen, vuonna 1997 perustettu yksityinen yhtiö, jonka toiminta koostuu pääosin polttoaineiden myynnistä 280 asemalla Suomessa ja Ruotsissa. Yhtiön osuus Suomen bensiinimarkkinoista vuonna 2004 oli 10 prosenttia. Yhtiö ylsi 24 henkilön organisaatiollaan viime vuonna 350 miljoonan euron liikevaihtoon.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.