Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Aker Finnyards sai Tallinkilta jo neljännen lauttatilauksen

(Compiler News - 1.8.2005) Aker Finnyards ja Tallink Gruppiin kuuluva Tallink-varustamo ovat allekirjoittaneet sopimuksen uuden nopean matkustajalautan rakentamisesta. Sopimus sisältää option toisesta samanlaisesta aluksesta.

Toukokuussa 2007 Aker Finnyardsin Helsingin telakalta luovutettava alus on arvoltaan noin 110 miljoonaa euroa ja antaa telakalle ja yhteistyökumppaneille työtä noin 800 henkilötyövuotta.

Nyt tilattu alus aloittaa valmistuttuaan liikennöin Helsingin ja Tallinnan välisellä linjalla. Merimatkaan kuluu aikaa vain tunti ja viisikymmentä minuuttia. Aluksen jääluokitus sallii liikennöinnin vuoden ympäri.

Alus on 185 metriä pitkä ja 27,7 metriä leveä. Se on suunniteltu kuljettamaan 1 900 matkustajan lisäksi henkilöautoja ja rekkoja. Aluksessa on lastitilaa yli kaksi neliökilometriä.

Aker Finnyardsin Rauman telakalla on parhaillaan rakenteilla Tallinkille uuden sukupolven risteilylautta keväällä 2006 tapahtuvaan toimitukseen. Aiemmat kaksi risteilylauttaa, Romantika ja Victoria valmistuivat keväällä 2002 ja 2004.

Tallink Group on markkinajohtaja Viro ja Suomen sekä Ruotsin välisessä matkustaja- ja rahtiliikenteessä. Viimeisimmän tilivuoden aikana yhtiö kuljetti 2,8 miljoonaa matkustajaa. Toukokuusta 2004 lähtien Tallinkin omistuksessa on ollut myös 350 huoneen hotelli Tallinnan keskustassa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.