Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Outokumpu Technology suunnittelee kuparitehtaan Puolaan

(Compiler News - 22.7.2005) Outokumpu Technology suunnittelee kuparin suorasulatusmenetelmään perustuvan tuotantolaitoksen Puolaan. Tilaajana on maailman suurinpiin kuparintuottajiin lukeutuva KGHM-yhtymä. Tehdas rakennetaan Roslavin lähistöllä sijaitsevaan Glowiin Lounais-Puolassa.

Outokumpu Technologyn toimitukseen kuuluu perussuunnittelu sekä yhtiön liekkisulatusteknologian lisenssi. Suunnittelutyön on määrä valmistua ensi joulukuussa.

Glowin tehtaan kapasiteettina tulee olemaan 350 000 tonnia raakakuparia vuodessa. Outokummun toimittama suorasulatusmenetelmä prosessoi liekkisulatuksella rikasteesta suoraan raakakuparia. Menetelmä on suoraviivainen ja ympäristöystävällinen, koska siinä rikin talteenotto maksimoidaan.

KGHM on entinen valtionyhtiö, joka on ollut yksityistämisen jälkeen listattuna Varsovan pörssissä vuodesta 1997. Valtio omistaa siitä tällä hetkellä 44,28 prosentin vähemmistöosuuden. KGHM:n liikevaihto oli viime vuonna noin 1,5 miljardia euroa.

Outokumpu Technology ja KGHM ovat olleet liikesuhteissa jo 1970-luvulta lähtien. Outokumpu on toimittanut puolalaisyhtiölle teknologiaansa sekä Glowin että Legnican tehtaille.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.