Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Citycon aloitti Baltiassa ostamalla kauppakeskus Rocca al Maren Tallinnassa

(Compiler News - 21.7.2005) Vähittäiskaupan liiketiloihin erikoistunut Citycon osti keskiviikkona Tallinnassa sijaitsevan Rocca al Mare -kauppakeskuksen sekä lisäksi viereisen kaavoitetun tontin tulevaa laajennusta varten. Kohteiden hallintaoikeus siirtyi samalla Cityconille. Kauppa on yhtiön ensimmäinen Baltian alueella ja tukee Cityconin laajentumisstrategiaa Skandinaviassa ja Baltiassa.

Cityconin ilmoituksen mukaan kiinteistöjen velaton kauppahinta oli 62,1 miljoonaa euroa, mikä antaa kauppakeskukselle kaupantekohetkellä 8,5 prosentin tuoton ilman laajennusta varten hankittua tonttia.

Tällä hetkellä Rocca al Maren 28 400 neliömetrin pinta-ala on kokonaan vuokrattu. Kauppakeskuksen ankkurivuokralaiset ovat suomalaiset vähittäiskauppaketjut Prisma ja Hobby Hall. Keskuksen kaikkien vuokralaisten arvioitu kokonaismyynti oli viime vuonna 37 miljoonaa euroa ja kävijämäärä 4,5 miljoonaa.

Citycon aikoo aloittaa kauppakeskuksen laajentamisen 25 000 neliömetrillä heti kun viranomaisluvat ja kaupalliset edellytykset tukevat hanketta. Mikäli laajennus käynnistyy valmistuu se noin kolmen vuoden kuluessa. Hankkeen investointitarpeeksi lasketaan noin 20 miljoonaa euroa. Laajennuksen valmistuttua koko kauppakeskuksen nettotuoton odotetaan ylittävän nykyisen tasonsa.

Ostokohteen Citycon rahoittaa ensivaiheessa pankkilainalla. Rahoituksen järjestää Nordea Pankki Suomi.

Citycon on kauppakeskustoiminnan markkinajohtaja Suomessa Yhtiö omistaa yhteensä 16 kauppakeskusta pääkaupunkiseudulla ja muissa maamme alueellisissa keskuksissa sekä heinäkuun alusta lähtien Åkersbergan kauppakeskuksen Ruotsissa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.