Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Evlin Suprema sai päätökseen latvialaisen lääkeyhtiön osakeannin

(Compiler News - 28.6.2005) Evli Pankin tytäryhtiö Suprema Securities on saanut onnistuneesti päätökseen latvialaisen lääkeyhtiö Grindeksin 18,16 miljoonan euron suuruisen osakeannin. Kysymyksessä oli ensimmäinen listatun yhtiön osakeanti, jolla Latviassa kerättiin uutta pääomaa. Uudet osakkeet listataan Riian pörssiin 29. kesäkuuta, jolloin niiden kaupankäynnin odotetaan alkavan.

Suprema Securities toimi kansainvälisenä pääjärjestäjänä osakeannissa, jossa tarjottiin 1,85 miljoonaa uutta osaketta institutionaalisille sijoittajille. Vanhoilla osakkeenomistajilla oli osakkeisiin merkintäetuoikeus.

Arviolta 38 prosenttia Grindeksin osakkeiden kysynnästä tuli Pohjoismaista, 23 prosenttia Baltian maista ja 39 prosenttia muualta Euroopasta. Uusien sijoittajien osuus oli noin 74 prosenttia ja vanhat osakkeenomistajat merkitsivät loput 26 prosenttia annista.

Grindeks on Baltian suurin lääkevalmistaja, jonka viime vuoden liikevaihto oli 36,8 miljoonaa euroa ja nettotulos 3,7 miljoonaa euroa. Grindeks valmistaa ja markkinoi sekä annostelulääkkeitä että lääkeaineita. Sen kattavaan tuotevalikoimaan kuuluu geneeristen lääkkeiden lisäksi yhtiön itse kehittämiä alkuperälääkkeitä. Valikoima käsittää sekä resepti- että itsehoitolääkkeitä. Grindeksin tärkeimmät markkina-alueet ovat Venäjä ja muut IVY-maat sekä Baltia.

Suprema Securities on Evlin kokonaan omistama Baltian johtava investointipankki. Suprema on osakevälityksen ja yritysneuvonnan markkinajohtaja Baltiassa, missä sillä on huomattava rooli paikallisten pääoma- ja yritysjärjestelyjen edistäjänä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.