Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
SanomaWSOY järjesteli omistuksiaan Venäjällä - lehtijakeluyhtiö Pressekspo Rautakirjalle

(Compiler News - 28.6.2005) SanomaWSOY-konserniin kuuluva Rautakirja on ostanut Moskovan alueella toimivan lehtijakeluyhtiö OOO TK Pressekspon. Jakeluyhtiö siirtyy Rautakirjalle Sanoma Magazinesista, jonka haltuun yhtiö tuli Sanoma Magazinesin hankkiessa Venäjän johtavan aikakauslehtikustantajan Independent Median vuoden alussa. Kaupan toteutumisen ehtona on vielä Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Pressekspo toimii Moskovan alueella, jossa sillä on noin 15 prosentin markkinaosuus lehtien modernista irtonumerojakelusta, Jakeluyhtiön asiakkaina ovat muun muassa 30 supermarkettia käsittävä käsittävä Sedmoy kontinent -ketju sekä muita supermarketteja ja huoltoasemaketjuja.

Kauppa on ensimmäinen askel Rautakirjan tavoitteeseen saavuttaa johtavan lehtijakelijan asema Venäjän merkittävimmillä talousalueilla. Rautakirjan osaamista voidaan hyvin hyödyntää Venäjän kilpailluilla, mutta hajanaisilla markkinoilla.

Tällä hetkellä Rautakirja on markkinajohtaja lehtijakelutoiminnassa Suomen ohella myös Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Romaniassa.

”Lehtijakelu on yksi SanomaWSOY-konsernin kolmesta kansainvälistymisalueesta. Tavoitteemme on laajentua yritysostojen myötä myös tulevaisuudessa ja haluamme olla viiden vuoden kuluttua Venäjän johtava lehtijakeluyhtiö”, toteaa Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.