Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Sampo myy Puolan vakuutustoimintansa Nordealle

(Compiler News - 22.6.2005) Sampo sopi keskiviikkona myyvänsä Puolassa toimivat tytäryhtiönsä, eläkeyhtiö Sampo PTE S.A:n ja henkivakuutusyhtiö Sampo T.U. Zycie S.A:n Nordea Life Holding A/S:lle.

Kauppahinta on 95 miljoonaa euroa, josta Sampo kirjaa myyntivoittoa 25 miljoonaa euroa. Myyntivoittoon vaikuttaa se, että Sampo on poistanut pääosan yhtiöiden liikearvosta vuonna 2002. Sammon neuvonantajana yritysjärjestelyssä on toiminut HSBC.

Sampo PTE on Puolan viidenneksi suurin eläkerahasto. Nordea saa kaupan myötä 556 000 eläkesäästäjäasiakasta ja noin 500 miljoonaa euroa hoidettavaa varallisuutta. Sampo Life taas on perinteinen henkivakuutusyhtiö, joka tullaan fuusioimaan Nordean Puolassa toimivaan henkivakuutusyhtiöön Nordea Zycieen.

Puolassa yritysten eläkejärjestelmä on pakollinen kaikille 1. tammikuuta 1969 jälkeen syntyneille työntekijöille. Kaikkien työelämään tukevien henkilöiden on maksettava 7,3 prosenttia bruttopalkastaan tiettyyn työntekijän valitsemaan eläkerahastoon. Työnantaja rahoittaa eläkemaksut. Lakisääteinen eläkejärjestelmä on yksi nopeimmin kasvavista pitkäaikaissäästämisen segmenteistä Puolassa. Sen vuotuisen kasvun odotetaan olevan noin 20 prosenttia.

Nordealla on kaupan jälkeen Puolassa 925 000 asiakasta, joten sen asiakaskunta kasvaa alueella yli kaksinkertaiseksi. Nordea Bank Polska pääsee nyt tarjoamaan tuotteitaan uusille asiakkaille. Samalla Nordea voi tarjota myös henki- ja eläkevakuutustuotteita nykyisille asiakkailleen.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.