Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Atria aloittaa yrityskaupalla lihanjalostustoiminnan Venäjällä

Compiler News - 16.6.2005) Atria laajentaa liiketoimintaansa Venäjälle ostamalla Pietarin alueella toimivan PIT Produkt -yritysryhmään kuuluvat lihanjalostustoiminnot. Osapuolet ovat sopineet, etteivät julkista kauppahintaa.

Kauppa vaatii voimaantullakseen vielä Venäjän kilpailuviranomaisten hyväksynnän ja kaupan muiden ehtojen täyttymisen.

PIT Produktin liiketoimintojen myötä Atriasta tulee lihanjalostusalan johtava toimija Pietarin alueella. Alueen yli viisi miljoonaa kuluttajaa, vähittäiskaupan nopea kasvu sekä käynnissä oleva vähittäiskaupan murros tarjoavat Atrialle erinomaisen jalansijan nopeasti kasvavilla Venäjän markkinoilla.

Venäjä on jo pitkään kiinnostanut Atriaa markkinoidensa nopean kasvun takia ja yhtiö on etsinyt sopivia ostokohteita sekä Pietarin että Moskovan alueilta. Yrityskaupan kohteeksi valittu PIT Produkt on omalla maantieteellisellä alueellaan tunnettu valmistaja ja sillä on asiakassuhteita jo Moskovankin alueella.

Atrian mukaan yhtiöillä on yhteinen näkemys siitä, että toiminnan jatkokehittämiseksi ja kasvun varmistamiseksi Venäjällä tullaan investoimaan voimakkaasti. PIT Produktilla onkin jo käynnissä investointiohjelma tuotantokapasiteetin laajentamiseksi sekä logistiikkakeskuksen rakentamiseksi.

Vuonna 1996 perustettu PIT Produkt -yritystyhmä koostuu useista yrityksistä. Liiketoiminnan liikevaihdon odotetaan nousevan ensi vuonna noin 50 miljoonaan dollariin. PIT on kasvanut nopeasti Pietarin alueen toiseksi suurimmaksi lihanjalostajaksi. Yhtiöllä on kaksi tuotantolaitosta ja sen palveluksessa on noin tuhat työntekijää. Sen tuotantokalusto on moderni ja hyvässä kunnossa.

PIT Produktin päätuotteita ovat erityyppiset lihavalmisteet. Yhtiön päätuotemerkki on sen nimi, Pit Ptodukt.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.