Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Venäläinen puutuotevalmistaja Chudovo RWS siirtyy kokonaan UPM:n omistukseen

(Compiler News - 10.6.2005) UPM ostaa 40 prosentin vähemmistöosuuden Venäjällä toimivasta ZAO Chudovo-RWS:stä sen venäläisen yhteistyökumppanin Novgorodlespromin omistajilta. Kaupan jälkeen UPM omistaa koko osakekannan vaneria ja viilua valmistavasta ZAO Chudovo-RWS:stä sekä sen sahatavaraa valmistavasta tytäryhtiöstä ZAO Pestovo Novosta.

Kauppahinta maksetaan UPM:n osakkeilla. Osakkeiden määrä on 738 000 ja ne luovutetaan kaupanteon yhteydessä luovutuspäivän 9.6.2005 päätöskurssiin. Kauppahinnaksi tulee arviolta noin 12 miljoonaa euroa.

Chudovon tehtaat valmistavat vuosittain 75 000 kuutiometriä koivuvaneria ja 10 miljoonaa neliömetriä koivuviilua. Valtaosa tuotannosta menee vientiin lähinnä Keski-Euroopan markkinoille. Vaneri toimitetaan pääasiassa rakennusteollisuuden käyttöön ja viilu huonekalu- ja sisustusteollisuudelle.

Pestovon sahan tuotantokapasiteetti on 300 000 kuutiometriä kuusisahatavaraa vuodessa. Vuonna 2004 käynnistyneen sahan tuotanto viedään pääosin Euroopan ja Aasian markkinoille rakennusteollisuuden tarpeisiin.

Chudovo-RWS oli Neuvostoliiton ensimmäisiä suomalais-venäläisiä yhteisyrityksiä. Sen perustivat vuonna 1988 Novgorodlesprom, UPM:n edeltäjäyhtiö Wilh. Schauman sekä Raute. Vuonna 2002 UPM osti Rauten osuuden yhtiöstä.

Sekä Chudovon että Pestovon tehtaat sijaitsevat Novgorodin läänissä. Chudovon tehtailla työskentelee yhteensä noin 600 henkilöä ja Pestovon tehtaalla noin 140 henkilöä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.