Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Rautakirja osti Liettuassa valtakunnallisen kioskiketjun

(Compiler News - 31.5.2005) SanomaWSOY-konserniin kuuluva Rautakirja on ostanut Liettuan johtavan kioskiketjun Lietuvos Spaudan. Kaupan jälkeen Rautakirja on markkinajohtaja kaikissa kolmessa Baltian maassa sekä kioski- ja lehtijakelutoiminnassa että elokuvateatteritoiminnassa. Kaupan toteutumisen ehtona on Liettuan kilpailuviranomaisten hyväksyntä.

Lietuvos Spauda on 540 pistettä käsittävä valtakunnallinen kioskiketju. Sen myynti on vuosittain lähes 60 miljoonaa euroa ja tulos on positiivinen. Myynti koostuu puhelinkorteista, matkalipuista, lehdistä ja muista perinteisistä kioskituotteista. Yhtiö työllistää noin 1 200 henkilöä.

”Lietuvos Spauda -ketju on hyvässä kunnossa ja toimii tehokkaalla ketjumaisella konseptilla”, toteaa Rautakirjan toimitusjohtaja Erkki Järvinen. Järvisen mukaan Rautakirja tuo nyt yhtiöön vahvaa sisäkioskiosaamista, jota tarvitaan koska lähes kaikki ketjun pisteet ovat perinteisiä luukkukioskeja.

UAB Lietuvos Spaudos Vilniaus Agentura -yhtiön omisti kuusi yksityishenkilöä. Pääomistaja rouva Romualda Ksaniene omisti runsaat 49 prosenttia yhtiöstä. Kaupan jälkeen yhtiö on Rautakirjan kokonaan omistama. Toimitusjohtajana jatkaa Vidas Ksanas.

Baltian maiden lisäksi Rautakirjalla on kioskitoimintaa Tshekissä ja lehtijakelua Romaniassa. Vuoden 2004 ensimmäisen neljänneksen aikana 15 prosenttia Rautakirjan liikevaihdosta tuli Suomen ulkopuolelta. Rautakirjan kioskien kokonaismäärä on nyt yli 2 000 ja yhtiö aikoo jatkaa vahvaa kansainvälistymistään erityisesti Euroopan kehittyvillä markkinoilla.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.