Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Edustustovaihe päättyi - Handelsbanken perusti tytärpankin Venäjälle

(Compiler News - 31.5.2005) Handelsbanken aloittaa ensimmäisenä pohjoismaisena pankkina oman pankkitoiminnan Venäjällä. Pankki on perustanut paikallisen tytärpankin ja avaa konttorin Moskovassa kesäkuussa. Vielä tämän vuoden aikana Handelsbanken avaa Pietarissa edustuston, josta tulee myöhemmin Moskovan pankin sivukonttori.

Venäjän keskuspankki myönsi tytärpankille pankkitoimiluvan toukokuun 25. päivä. Venäjän lainsäädännön takia Moskovan pankki palvelee aluksi vain yritysasiakkaita ja myöhemmin tarvittaessa myös yksityisasiakkaita.

Handelsbankenilla on ollut edustusto Venäjällä jo vuodesta 1974. Varsinaisen täysipainoisen pankkitoiminnan aloittaminen tuli nyt ajankohtaiseksi, koska ulkomaisten ja etenkin pohjoismaisten yritysten investoinnit Venäjälle lisääntyvät nopeasti. Esimerkiksi suomalaisia yrityksiä toimii Venäjällä nykyisin noin 600.

Venäjän tytärpankkia ja Moskovan konttoria johtaa suomalainen Raimo Valo. Hän on aikaisemmin vastannut myös Handelsbankenin Puolan tytärpankin käynnistämisestä ja johtamisesta Varsovassa. Pietariin avattavan edustuston vetäjänä toimii Markku Vasari.

Handelsbankenin tavoitteena on helpottaa pohjoismaisten yritysten sijoittumista Venäjälle ja huolehtia tytäryritysten maksuliikenne- ja tilinhoitopalveluista.

”Asiakkaamme haluavat meiltä Venäjällä samanlaisia palveluja kuin kotimaassaankin. Tähän olemme erityisesti panostaneet”, kertoo johtaja Raimo Valo.

Moskovan konttori sijaitsee aivan kaupungin keskustassa osoitteessa Smolenskaya sq. 3, eli samassa talossa kuin Stockmannin tavaratalo. Tytärpankki työllistää alkuvaiheessa 25 henkilöä ja sen oma pääoma on 45 miljoonaa euroa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.