Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Vilnan Pörssi liittyi Pohjoismaiden ja Baltian yhteiseen osakekauppajärjestelmään

OMX Exchangesiin kuuluva Vilnan Pörssi on liittynyt yhteispohjoismaiseen sähköiseen osakekaupankäyntijärjestelmään. Niin sanottu Saxess-järjestelmä on jo käytössä OMX:n Helsingin, Kööpenhaminan, Tukholman, Oslon, Islannin sekä Riian ja Tallinnan pörsseissä.

Uuden järjestelmän käyttöönotto myös Vilnassa on osa OMX:n Pohjoismaiden ja Baltian yhtenäisen arvoparkkinan harmonisointia. Asiakkaille se merkitsee yhteisiä kaupankäyntisääntöjä sekä liittymäkohdan kahdeksalle markkinalle. Yhteiset NOREX-säännöt ovat nyt käytössä kaikissa OMX Exchangesin pörsseissä.

OMX Exchanges -pörsseihin kuuluu yhteensä 677 listayhtiötä ja 144 välittäjää. Listattujen yhtiöiden yhteenlaskettu markkina-arvo on 601 miljardia euroa.

- Tallinnan, Riian ja Vilnan pörssit muodostavat Baltian yhteisen markkinan eli Joint Baltic marketin, joka helpottaa arvopaperimarkkinoilkle pääsyä ja markkinoilla toimimista, arvioi OMX:n toimitusjohtaja Magnus Böcker.

Yhteisbaltialaiset markkinat sisältävät muun muassa Baltian yhteisen arvopaperilistan, yhteisen indeksin sekä harmonisoidut kaupankäynti-, listautumis- ja tiedonantosäännöt. Yhteisbaltialainen markkina tarjoaa myös yhteistä tilastotietoa internetissä sekä Baltian arvopaperikeskusten välisen DvP -linkin.

• Muut uutiset

Color
 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.