Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Kotipizza aloitti Venäjällä - Pietarin myymälä ratkaisee jatkosuunnitelmat

(Compiler News - 30.5.2005) Suomen suurin pizzaketju Kotipizza avasi Venäjän ensimmäisen Kotipizza-myymälän Pietarissa. Myymälä sijaitsee vilkkaalla liikepaikalla Kommentdandstki Aerodromilla metroaseman läheisyydessä Pietarin luoteisosassa alueella, jolla on noin 300 000 asukasta.

Suomalaisten Kotipizza-myymälöiden tavoin sisutetussa myymälässä on asiakaspaikkoja yhteensä 30. Myymälän tuotteita voi nauttia joko paikan päällä tai ottaa ne mukaan.

Venäjälle laajentuminen on ollut Kotipizzan suunnitelmissa jo pitempään, mutta vasta nyt aika tuntui sopivalta.

”Suomessa myymälöiden määrä alkaa olla jo kohdallaan, joten Venäjän valtava markkina-alue on oivallinen kohde laajentumiselle Suomen rajojen ulkopuolelle”, Kotipizza Oyj:n perustaja Rabbe Grönholm sanoo.

Kotipizzan Pietarin tytäryhtiön toimitusjohtajan Timo Nurttilan mukaan Pietarin pizza- ja ruokamarkkinoilla on tilaa ja kysyntää laadukkaille pizzoille. Ihmiset olivat jo etukäteen kiinnostuneita Kotipizzasta ja sen tuotteista, joten heti avajaispäivä sujui hyvin.

Suomessa vuosikymmenten aikana pitkälle hioutunut Kotipizzan toimintakonsepti viedään lähes vastaavana Venäjälle. Venäjällä tarjoillaan samoja tuotteita kuin Suomessa, vain tuotevalikoima on hieman suppeampi. Myös Kotipizzan uutuustuotteet, kuten Robert Pauligin erikoiskahvit kuuluvat tuotevalikoimaan.

Pietarissa myytävät tuotteet on valmistettu pääosin paikallisista raaka-aineista, joita alansa johtavat valmistajat toimittavat suoraan myymälään. Raaka-aineet käyvät läpi tarkan laadunvalvonnan.

Pietarin Kotipizza-myymälässä työskentelevät venäläiset myymäläpäälliköt ovat saaneet oppinsa pizzanvalmistuksesta Suomessa. Myymälä työllistää yhteensä kymmenkunta pietarilaista työntekijää.

Suomessa Kotipizzalla on tällä hetkellä noin 250 myymälää 129:llä eri paikkakunnalla. Yli 90 prosenttia myymälöistä toimii franchising-periaatteella itsenäisten yrittäjien johtamina. Venäjällä Kotipizza aikoo ainakin aluksi hoitaa toimipisteitä itse.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.