Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Wienerberger lisää tiilien tuotantokapasiteettiaan Virossa

(Compiler News - 19.5.2005) Oy Wienerberger Ab:n Viron tytäryhtiö Wienerberger AS rakentaa uuden julkisivutiiliä valmistavan tehtaan Viron Aseriin. Aserin nykyisen tehtaan kapasiteetti ei ole enää riittänyt tyydyttämään kasvavaa kysyntää Viron markkinoilla. Uuden tuotantolaitoksen ansiosta Wienerberger AS:n kapasiteetti nousee nykyisestä 18 miljoonasta tiilestä lähes kaksinkertaiseksi eli 30 miljoonaan tiileen.

Wienerberger vahvistaa Baltiassa myös runko- ja sisäseinätiilien tuotantoaan. Uuden tehtaan vieressä oleva vanha Aserin tiilitehdas alkaa tuottaa runkotiiliä julkisivutiilien sijasta. Oman runkotiilituotannon käynnistäminen alkaa vuoden 2006 lopulla. Suunnitellut investoinnit ovat kaikkiaan noin 16 miljoonan euron suuruiset.

Ennen tehdashankkeiden valmistumista Wienerbergerin Viron yhtiö joutuu tuomaan noin viidenneksen myymistään tillistä Suomesta, mutta myös jonkin verran Belgiasta ja Puolasta. Osa tuotteista menee edelleen vientiin Liettuaan ja Pietarin alueelle.Vienti aloitetaan myös Latviassa, jonne perustettiin toukokuun alussa oma myyntitoimisto.

Wienerberger on itävaltainen konserni, joka toimii aktiivisesti myös itäisen Euroopan alueella. Venäjän-toimintoja hoidetaan vastuujakojen mukaan Wienistä, Aserista Virosta tai Suomen tytäryhtiöstä käsin. Suomessa Oy Wienerberger Ab on muodostettu Optirocin pohjalle, jonka emokonserni osti vuonna 2001.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.