Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Suomi ja Venäjä sopivat 270 000 kuljetusluvasta vuodelle 2005

(Compiler News - 19.5.2005) Suomen ja Venäjän välisiin tavarakuljetuksiin myönnettävien lupien määrä on tänä vuonna nousemassa ennätyksellisen suureksi. Maat ovat sopineet vuoden kiintiöksi 270 000 lupaa.

Määrä on seurausta maantieliikenteen voimakkaasta kasvusta. Kuljetukset Suomen ja Venäjän välillä ovat tänä vuonna lisääntyneet noin 25 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Vuonna 2004 kasvu jäi 15 prosenttiin.

Suomen ja Venäjän liikenneministeriöiden väliset tieliikenneneuvottelut käytiin 17.-18. toukokuuta Helsingissä. Kuljetuslupien lisäksi kokouksessa käsiteltiin puunkuljetusreittien sekä ylipainolupien tilannetta.

Puunkuljetusreiteistä todettiin, että 55-tonnisilla ajoneuvoilla voidaan talvikautena 2005-2006 käyttää todennäköisesti samoja reittejä kuin menneenä talvena.

Ajoneuvoyhdistelmien painoihin ja mittoihin liittyen Suomen kannalta ongelmallista on se, että venäläisille akselipainon ylittäville autoille ei ylipainolupia haeta kun taas suomalaisille ajoneuvoille joudutaan hakemaan erikoislupa. Myös tiettyjen lupien saaminen on Venäjällä hidasta ja kallista, mutta Suomessa vastaavan luvan saa viikossa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.