Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Inspecta osti Baltian suurimman tarkastusyhtiön

(Compiler News - 15.5.2005) Inspecta Oy on ostanut latvialaisen tarkastusyhtiö JSC IBNA:n koko liiketoiminnan. IBNA testaa ja tarkastaa turvallisuuskriittisiä laitteita, kuten painelaitteet, teollisuusputkistot, nosturit ja hissit. Lisäksi sen osakkuusyhtiöt testaavat rakennustuotteita ja harjoittavat henkilösertifiointia.

Ostetun liiketoiminnan vuotuinen liikevaihto on miljoona euroa ja sen piirissä toimii 50 henkilöä. IBNA on perustettu vuonna 1993 ja sen on alansa suurin yritys Latviassa ja koko Baltiassa. Yhtiöllä on toimistot Riiassa, Liepajassa ja Ventspilsissä.

IBNA jakautuu kaupan jälkeen kahteen yhtiöön, joista toiseen siirtyvät yhtiön omistamat kiinteistöt ja toiseen yhtiön liiketoiminta. Jakautuminen saadaan päätökseen jo tänä kesänä. Tarkastusyhtiön myyjinä olivat sen perustajat Ilmars Andersons ja Vilnis Ozolins sekä viisi muuta yksityishenkilöä.

Inspecta on Suomen suurin testaus-, tarkastus-, mittaus- ja sertifiointipalveluja tuottava yhtiö. Sen vuosiliikevaihto on noin 38 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yli 430 henkilöä. Inspectan pääomistaja on suomalainen pääomasijoittaja MB Rahastot.

Viime vuosina Inspecta on kasvanut voimakkaasti yritys- ja liiketoimintaostoin. Nyt tehdyn kaupan myötä Inspecta saa vahvan jalansijan Baltiassa ja kykenee entistä paremmin palvelemaan myös alueella toimivia suomalaisia yritysasiakkaitaan.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.