Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Lännen Tehtaat ja Raisio perustavat yhteisen rehulaitoksen Luoteis-Venäjälle

(Compiler News - 4.5.2005) Lännen Tehtaat ja Raisio perustavat tasaomistuksin yhteisyrityksen, joka vastaa maatilarehujen tuotannon aloittamisesta Luoteis-Venäjällä. Toiminta aloitetaan joko oman tuotantolaitoksen tai ostettavan yrityksen kautta.

Luoteis-Venäjän teollisen rehun markkina on suunnilleen Suomen rehumarkkinan kokoinen. Rehuja alueella tuottaa kymmenkunta yritystä, joista yksi on hollantilaisessa omistuksessa. Rehuntuotanto on kuitenkin viime aikoina supistunut ja yritysten käyttöasteet ovat alhaiset.

Lännen Tehtaiden ja Raision laajan osaamisen yhdistäminen antaa hyvät edellytykset toimia Luoteis-Venäjän rehumarkkinoilla, joilla on selvää kasvupotentiaalia. Yhteisyrityksen tavoitteena onkin saavuttaa hyvä paikallinen markkinaosuus viiden vuoden kuluessa.

- Karjataloutta kasvattaa Luoteis-Venäjällä suurten teollisten tuotantotilojen yleistyminen, kertoo Lännen Tehtaat Oyj:n toimitusjohtaja Erkki Lepistö. Tilat ovat yksityisessä omistuksessa ja ne on organisoitu yhtiömuotoisiksi. Uuden polven suurtilojen liikeajatuksena on tuottaa maito- ja lihatuotteita paikallisen elintarviketeollisuuden raaka-aineiksi.

Lännen Tehtaat -konserniin kuuluva Suomen Rehu on harjoittanut rehuseosten ja esiseosten vientiä Venäjälle. Paikallisesti Venäjällä tapahtuva tuotanto tulee kuitenkin selvästi edullisemmaksi, etenkin kun lähes kaikki valmistuksessa tarvittavat raaka-aineet voidaan hankkia paikan päältä.

Lännen Tehtailla on aikaisempaa Venäjän-kokemusta myös Plantsystems-yksikkönsä kautta. Maalikuussa ruotsalaisomistukseen siirtynyt Lännen Plantsystems Oy on toimittanut ja toimittaa edelleen Venäjälle taimien kasvatusjärjestelmiä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.