Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Fazerin leipomotoiminta laajenee Pietarista Moskovaan

(Compiler News - 3.5.2005) Fazer-konserni laajentaa toimintaansa Venäjällä ostamalla Moskovassa toimivan leipomon nimeltä OAO Experimentalnyi Konditersko-Bulochnyi Kombinat ”Zvjozdnyi”. Leipomo on Venäjän suurimpia pakastepitsan ja -taikinan valmistajia. Lisäksi se valmistaa konditoriatuotteita ja tuoretta leipää.

Kaupassa 96,68 prosenttia Zvjozdnyin osakekannasta siirtyi Fazerin omistukseen. Leipomoyhtiön liikevaihto oli viime vuonna noin 23 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on yhteensä noin tuhat työntekijää.

Suur-Pietarin alueella Fazerin leipomotoimialalla on Hlebnyi Dom -leipomon kautta markkinajohtajuus 27 prosentin osuudella. Zvjozdnyin hankinta tukee toiminnan kehittämistä Venäjällä. Moskovalaisella leipomolla on pääkaupungissa hyvä asema nykyaikaisten tuotantotilojensa ja -laitteiden sekä laajan tuotevalikoimansa ansiosta. Vähittäiskaupan arvioidaan kasvavan Moskovassa 10-15 prosentin vuosivauhtia.

”Kokemuksemme Pietarista ovat erittäin positiiviset ja on täysin luonnollista, että haluamme laajentaa toimintaamme Moskovaan, missä kasvumahdollisuudet ovat paljon suuremmat. Moskovasta meillä on myös paremmat edellytykset laajentua muualle Venäjällä”, toteaa Fazerin konsernijohtaja Berndt Brunow.

Brunowin mukaan myös Fazerin muut toimialat ovat kiinnostuneita aloittamaan toiminnan Venäjällä. Irtomakeiskonseptia tarjoavalla Candykingillä on jo koemyyntiä Pietarissa ja ruokailupalveluyritys Fazer Amica kartoittaa parhaillaan eri mahdollisuuksia toimintansa käynnistämiseksi.

Zvjozdnyilla on Fazerin Pietarin leipomon Hlebnyi Domin kanssa selkeitä strategisia ja operatiivisia synergiaetuja. Fazer on vienyt Pietariin laaja-alaista osaamista, joka hyödynnettävissä myös Zvjozdnyin kehittämisessä. Yhteistyö on jo aloitettu, jolloin leipomot täydentävät toistensa tuotevalikoimaa ja jakeluketjuja voidaan hyödyntää aiempaa tehokkaammin.

Zvjozdnyin toimitusjohtajaksi on nimitetty Sergei Melnichenko, joka on vuodesta 2002 toiminut Fazer Leipomoiden Pietarin edustuston päällikkönä Venäjällä.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.