Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Conventum ja SRV yhdessä Baltian ja Venäjän kiinteistömarkkinoille

(Compiler News - 2.5.2005) Conventum Corporate Finance Oy:n kokoama suomalainen sijoittajaryhmä on perustanut Baltian ja Venäjän kiinteistömarkkinoihin erikoistuvan sijoitusyhtiön.

Uuden Vicus Oy:n tavoitteena on hankkia yli 100 miljoonan euron kiinteistökanta kolmen vuoden kuluessa. Yhtiön osakkeenomistajat sijoittavat yhtiöön noin 30 miljoonaa euroa ja loppuosa kiinteistöjen hankinnoista rahoitetaan pankkilainoin.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti SRV Yhtiöihin kuuluva SRV International Oy vastaa vuokralaisten etsinnästä, tonttien kehittämisestä ja rakennushankkeiden johtamisesta SRV:n ja Vicuksen yhteisissä kiinteistöhankkeissa.

Vicuksesta tulee pitkäaikainen omistaja Baltian maihin ja Venäjälle rakennettaviin liike.- logistiikka- ja teollisuuskiinteistöihin. Yhtiö aikoo lisäksi sijoittaa jo valmiisiin kiinteistöihin. Vicus harjoittaa vielä kiinteistökehitystoimintaakin, mikä mahdollistaa lyhytaikaisemmat sijoitukset esimerkiksi asuin- ja toimistotalokohteisiin. Yhtiö voi myös hankkia tontteja kehitettäväksi edelleen pitkäaikaisiksi kiinteistösijoituskohteiksi

”Uskon pystyvämme yhdessä SRV:n kanssa luomaan menestystarinan suomalaisella kiinteistösijoitusalalla”, sanoo Vicuksen hallituksen puheenjohtaja Eero Makkonen. Skanska Oy:n toimitusjohtajana vuosina 1994-2001 toiminut Makkonen lupaa osallistua henkilökohtaisesti tuleviin hankkeisiin.

SRV International on johtava projektinjohtourakoitsija Baltiassa ja tärkeä toimija myös Venäjällä. Valtaosa yhtiön asiakaskunnasta on suomalaisia konserneja, jotka laajentavat toimintaansa näillä kohdemarkkinoilla. SRV haluaa edelleen vahvistaa paikallista läsnäoloaan ja siksi mukana Vicuksessa myös yhtenä sen omistajana.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.