Compiler Trade Web Site
Idänkaupan Vineipalvelut
vientipalvelut
Eastern European Markets
Trade StationFinland
Rakentamisen projektijohtaja Ahma perusti yhtiöt Venäjälle ja Ukrainaan

(Compiler News - 4.4.2005) Rakennushankkeiden projektinjohtotehtäviä hoitava Ahma insinöörit Oy perusti maaliskuussa tytäryhtiöt sekä Moskovaan Venäjälle että Kiovaan Ukrainaan.Uudet tytäryhtiöt keskittyvät lähinnä teollisuusrakentamiseen ja asiakkaina ovat sekä paikalliset yritykset että ulkomaiset teollisuusyritykset.

Tällä hetkellä Ahma insinöörit Oy:n liikevaihdosta neljännes tulee entisen Neuvostoliiton alueelta. Tytäryhtiöiden perustaminen oli siten seuraava askel toiminnan kehittämisessä ja vakiinnuttamisessa.

”Projektit Venäjällä ja Ukrainassa ovat kasvaneet kokoluokaltaan jo niin suuriksi, että pysyvämmän ratkaisun luominen oli myös Ahmalle välttämätöntä. Meidän ei ole enää helppo vastata projekteista Suomesta käsin ja siksi tytäryhtiöiden perustaminen oli ainoa järkevä vaihtoehto, toteaa insinööritoimiston toimitusjohtaja Erkki Hannus.

Projektijohtomarkkinat ovat venäläisessä rakentamiskäytännössä vielä melko kehittymätön ja pieni ala, mutta kasvua on jo havaittavissa. Hannuksen mukaan rakennuttajakonsultit ovat toistaiseksi palvelleet lähinnä ulkomaisia teollisuussijoittajia. Tytäryhtiö OOO Ahman asiakkaina ovat kuitenkin venäläiset kiinteistösijoittajat ja paikallinen kulutustavarateollisuus.

OOO Ahma toimii paikallisin voimin Venäjällä. Yrityksen toimitusjohtajana on DI Andrey Cherniavsky, joka on aikaisemmin toiminut muun muassa NCC:n, Skanskan ja Isoverin palveluksessa Venäjällä.

Ukrainassa Ahma insinöörit on toiminut pienimuotoisesti viime syksystä lähtien. Nyt toimintansa aloittanut A/t Ahma hankkii teollisuusyrityksille tontteja, vastaa suunnittelusta ja hankkeen vaatimista luvista. Se myös johtaa suunnittelua ja valvoo itse rakentamista.

Ukrainan yhtiön toimitusjohtajana on DI Sergey Izbedsky. Hän on aikaisemmin työskennellyt Skanska-Kievin, Skanska East-Europen ja brittiläisen Savantin palveluksessa.

• Muut uutiset

 TERMS & CONDITIONS / KÄYTTÖOIKEUDET. © Oy Compiler Ab. All rights reserved.